Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nagy többséggel megszavazta a 2019-es költségvetést a Közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. február 18.
Nagy többséggel – 17 igen, 2 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett – megszavazta Székesfehérvár 2019. évi költségvetését a város Közgyűlése. A csaknem 66 és félmilliárd főösszegű büdzséről sajtónyilatkozatban számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester.

 

 

Stabilitást, biztonságot és nagymértékű fejlesztéseket tesz lehetővé Székesfehérvár 2019. évi költségvetése. A város működését alapjaiban meghatározó rendeletet mértéktartó, korrekt vita során fogadta el a Közgyűlés.

„Mindig nagyon fontos alkalom a költségvetés tárgyalása, hiszen gyakorlatilag minden ezzel függ össze a városban, tekintve a finanszírozást és a kapcsolódó jogi döntéseket.  Nem véletlen, hogy mindig nagy érdeklődésre számot tartó, hosszas vitát eredményező közgyűlési tárgyalás zajlik, így történt ez ma is. Szeretném megköszönni a képviselőtársaimnak, hogy a vita alapvetően a városról szólt, és nagy többséggel, 17 igen szavazattal fogadtuk el a stabil működést eredményező költségvetést.”
– hangsúlyozta sajtónyilatkozatában Székesfehérvár polgármestere.

Dr. Cser-Palkovics András kiemelte: a 66,4 milliárd főösszegű büdzsé 25,1 milliárdos saját bevételt tartalmaz, amely a város gazdaságtörténetét tekintve rekordmértékű, csaknem 20 milliárdos iparűzési adóból és további helyi adókból származik. Üzemeltetési feladatokra, intézményfenntartásra, az önkormányzati hatáskörű alapszolgáltatásokra csaknem 30 milliárd forintot fordít idén a város. Több mint 33 milliárd forintot meghaladó mértékű fejlesztésekre kerül sor idén, melynek – mint a közgyűlési vitában is elhangzott – csak kevesebb, mint 10 %-a az uniós forrás, döntő többsége az állami támogatás, a városi önrész mellett. 

„Fontos elmondanunk, hogy a költségvetés abból a pénzből tud gazdálkodni, amit a helyi gazdaság szereplői a fehérváriak munkájának köszönhetően biztosítanak a városnak. Ez az eredmény lehetővé teszi, hogy a magánszemélyeknek idén sem kell helyi adót fizetniük. Ugyanakkor a költségvetés nagyarányú forrásokat tartalmaz a béremelésekre az önkormányzati intézményhálózatban dolgozók és az önkormányzati tulajdonú cégek munkatársai számára.”
– tette hozzá a polgármester.

Elmondta továbbá, hogy a 2019. évi büdzsé végrehajtása máris elkezdődött. Szintén a mai közgyűlés döntött a Vásárhelyi út felújításához kapcsolódó közbeszerzés kiírásáról és az Árpád-ház Program keretében megvalósuló, Nemzeti Emlékhely – Sétaút szabadtéri elemeinek kivitelezéséről. Ugyancsak kiválasztották a Palotai út parkolóház tanulmánytervei közül azt, melynek alapján az engedélyes tervek elkészülnek.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >