Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Altamirától a szafariig Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. február 21.
Az Altamirától a szafariig címmel tart előadást Kőhalmy Tamás festőművész-tanár. A soproni Erdészeti Múzeum munkatársa a Vadászok és vadászatok Fejér megyében című kiállításon beszél majd a vadászat szerepének napjainkig tartó változásairól. A február 21-én, csütörtökön 16.30 órakor kezdődő programra szeretettel várnak minden érdeklődőt a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületébe.

 

 

Hogyan vadásztak régen, hogy jelent meg mindez a képzőművészetekben? Miben hasonló és miben különbözik az Európa nyugati felében, illetve a Magyar Királyságban megjelenő formanyelv és mi rejlik mögötte? Ezek azok a kérdések, amelyekre már választ kaptak az érdeklődők Kőhalmy Tamástól, aki az elmúlt év novemberében tartott előadást a Vadászok és vadászatok Fejér megyében című kiállításon.

Kőhalmy Tamás fiatal kora óta különös módon vonzódik a természethez. Sokat tanult édesapjától, aki a soproni egyetemen vadgazdálkodást oktatott. A soproni Erdészeti Múzeum munkatársa, festőművész-tanár február 21-én, csütörtökön 16.30 órakor a múzeum Országzászló téri épületében folytatja kultúrhistóriai összefüggéseket felvonultató, érdekes előadását, amelyben szó lesz a vadászat mindenkori létjogosultságáról, a természethez és az állatvilág tiszteletéhez kötődő etikus vadászat fontosságáról is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >