Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ingyenes kézműves délutánok családoknak
Ingyenes kézműves délutánok családoknak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. február 22.
RE-Kreatív Kuckó néven új, ingyenes foglalkozássorozat indul a Rác utcai Mesterségek Házában március 9-én, szombaton 15 órától. A program házigazdája Tóth Eszter, aki minden hónapban szeretettel várja az általános iskolás korú gyermekeket és családjukat a kreatív délutánokon. Elsősorban a kézműves alkotásoké lesz a főszerep: különféle anyagok felhasználásával még különfélébb dolgok készülnek majd.

 

 

A RE-Kreatív Kuckó elsődleges célja az, hogy a családok megtapasztalják az együtt töltött idő, az együtt alkotás örömét és értékét, amire manapság igen kevés időt szánunk. A RE-Kreatív Kuckó kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy megélhessük mindezt, így érdemes lesz kihasználni, s részt venni a programon.

Tóth Eszter andragógusként végzett a Kodolányi János Főiskolán 2014-ben, ahol többek között művelődésszervezéssel kapcsolatos ismereteket is elsajátított. Mindennapjait átszövi a kreativitás, hiszen egy székesfehérvári kreatív üzlet tulajdonosaként tevékenykedik, ezáltal nap mint nap jelen van életében az alkotás, a kézműveskedés.

„Alkotni jó! Úgy gondolom és egyúttal tapasztalom is, hogy a kézműveskedés egy megnyugtató, örömet okozó és fejlesztő kikapcsolódás, melyet nem szabad elhanyagolnunk. Nagy családban nőttem fel, három testvérem van, nagyon sok olyan alkalomra emlékszem, mikor a családdal együtt alkottunk: volt, hogy karácsonyra készültünk, volt, hogy a nyári szünidőben bütyköltünk valamit. Biztos vagyok abban, hogy a kézműves alkotás iránti szeretetem ezekből az időkből eredeztethető. Tudom, nem lesz mindenkiből festőművész, én sem lettem megáldva efféle tehetséggel. Azonban úgy érzem, hogy ha úgy töltünk időt a szeretteinkkel, hogy közben alkotunk valamit, akkor segítünk egymásnak, és ez mindannyiunk hasznára válik, örömet okoz!” – mondja Tóth Eszter.

Az első foglalkozást március 9-én, szombaton 15.00–16.00 óra között tartják, a következő alkalom a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VI. Országos Hétvégéjén, április 7-én, vasárnap 10.30–11.30 között lesz, akkor is várják az érdeklődő 6–14 éves gyermekeket és családjaikat a Rác utcai Mesterségek Házába. A foglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  e-mail címen lehet.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >