Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Fehérvári sprinter az Eb-n!
Fehérvári sprinter az Eb-n! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. február 21.
Az ARAK kiváló sprintere, Szabó Dániel ismét bizonyította, hogy Magyarország leggyorsabb embere. A MASZ meghívásos versenyén 6,74-es kiváló eredménnyel biztosította a glasgow-i Európa-bajnokságon való részvételét. Ezzel az országos bajnokságon vétett hibáját is kijavította Varga Tamás tanítványa.

 

 

A Magyar Atlétikai Szövetség viadalán 60 méteren az előfutamban elért 6,74-el már négy századdal túlszárnyalta az Eb-szintet a fehérvári "villámember", majd a döntőben is sikerült a kvalifikációs időnél gyorsabban célba érnie. Egy órán belül nem csak azt bizonyította be kétszer is, hogy nincs gyorsabb nála az országban, hanem, hogy a kontinens-bajnokságra is magabiztosan készülhet. Az Eb március 1-3. között lesz a skóciai Glasgow-ban.

 
Ugyanezen a megmérettetésen Takács Boglárka szintén rajtgépbe térdelt 60 méteren. Az újdonsült junior rekorder megint jobbat futott a régi csúcsnál. Először 7.45-öt, a döntőben 7.46-ot vágtázott. A 17 éves kiemelkedő tehetség ugyan a felnőttek 7.42-es Eb-szintjétől elmaradt, de négy nap alatt négyszer futott országos csúcsot! Háromszor 60 méteren, és egyszer 200 méteren! - tájékoztatott Tölgyesi előd, az ARAK szakosztályvezetője.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >