Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szombaton ismét karnevál a tóparton Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. február 22.
Február 23-án, szombaton immár ötödik alkalommal kerül sor a Velencei Karneválra. A MI KARNEVÁLUNKRA, nem tévesztendő össze világhírű olasz város nem kevésbé világhírű eseményével.

 

 

A tóparti rendezvény helyszínén, a Velence Korzón sajtótájékoztatón ismertette a programokat Velence polgármestere, Koszti András, Sándor Barbara, a szervező helyi TDM-szervezet menedzsere, valamint a székesfehérvári Szabad Színház vezetője, a kifogyhatatlan ötletgyáros rendező, Nagy Judit, aki maga is sok produkcióban színpadra lép. Éppen úgy, ahogy főszereplő lesz a szombati karneválon, amelyet középkori köntöst ölt Judit ötlete nyomán.

 
A Mátyás korabeli piacon időnként tiszteletét teszi maga az "igazságos" és Beatrix királyné is. Mi több, ők is részt vesznek a programsorozat legnépszerűbb megmozdulásán, a Zöldliget Iskola főépületétől 14.15-kor induló télűző, zajos, vidám farsangi felvonuláson. A királyi pár is végigvonul a sulitól a Balatoni út - Vasúti aluljáró - Korzó útvonalon haladó maskarás karavánnal, amelyen bárki részt vehet, akár álarcban, akár jelmezben, akár ezek nélkül. A különféle zenés, táncos produkciók mellett a gólyalábasok és a tűzzsonglőrök produkciója, valamint a Télboszorka égetés lesz még igen látványos programelem.
 
Mindezek mellett délelőtt grillsütő versennyel, egész napos kézműves kirakodóvásárral, a gyerekeknek tánc- illetve játszóházzal kedveskednek a szervezők.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >