Kezdőlap arrow Kultúra arrow Márciusi rendezvények a Szent István Művelődési Házban
Márciusi rendezvények a Szent István Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. március 01.
Szórakoztató, izgalmas és az elmélyülésre, gondolkodásra ösztönző rendezvények egyaránt lesznek márciusban a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Március 2-án, szombaton farsangi opera-parádéval kezdenek, majd horvát táncház, rendkívüli életrajzi filmdráma, az iszlámról szóló könyv bemutatója és hittudományi előadás is szerepel a programok között.

 

 

Március 2-án, szombaton 19.00 órakor Éljen hát a kikelet! címmel ad koncertet a Vox Mirabilis Kamarakórus. A meghívott vendég Kertesi Ingrid Liszt-díjas operaénekes lesz, aki Zemlényi Eszter énekművésszel és Kéry Tamás zongoraművésszel együtt varázsolja el a közönséget, a kórus pedig meglepetésekkel készül. A hangverseny végén mindenki az énekkar vendége lesz egy pohár pezsgőre. Támogatójegy rendelhető elővételben a  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  email címen.

Március 11-én, hétfőn 17.30 órakor
 ismét lesz horvát táncház a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház közös szervezésében. A táncházban Rodekné Blahó Márta, a tököli Délszláv Táncegyüttes vezetője tanítja a lépéseket, harmonikán közreműködik Halász László, a Kolo együttes vezetője. A belépés díjtalan.

Március 13-án, szerdán 16.30 órától
 vetítik a Soha nem késő! – a pedagógus, aki küldetésként a szeretetet választotta című olasz filmdrámát az Útkereső Filmklub keretében. A kétrészes, rendkívüli életrajzi alkotás a nagy olasz reformer pedagógus, Alberto Manzi életét, példamutató emberségét mutatja be. A főszereplő a második világháború után, frissen végzett tanárként fiatalkorú bűnözőkkel kezdett el foglalkozni, közelében a legvásottabb kölykök is megváltoztak. Tévéműsort is vezetett, amely nagy segítséget jelentett az analfabetizmus leküzdésében.

Március 21-én, csütörtökön 17.30 órakor
 Dr. Görföl Tibor, a Pécsi Hittudományi Főiskola docense, egyetemi tanár előadásában ismerhetik meg az érdeklődők Klaus von Stosch Az iszlám mint kihívás című könyvét. A kiadvány arra ösztönzi az olvasót, hogy tegyen felfedezőutat az iszlám belső világába és vegye szemügyre a muszlim identitást annak érdekében, hogy közelebb kerüljön a saját identitásához.

Március 27-én, szerdán 17.30 órakor
 dr. Fábry Kornél, a 2020. évi Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára tart előadást. A rendezvény címe: Legyetek tehát irgalmasok - Minden forrásom belőled fakad (Zsolt 87,7) - Ki-NEK? Mi-NEK? MindenkiNEK!

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház szeretettel várja a résztvevőket a programokra.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >