Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Készítsünk mennyeien finom datolyaszilvás édességeket!
Készítsünk mennyeien finom datolyaszilvás édességeket! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. március 05.
ImageDiéta alatt is szeretnél finom desszertet enni? Vagy épp csaló napot tartasz, és belefér egy kicsivel több szénhidrát a napi limitedbe? Akárhogy is van, mindenképpen találsz finom datolyaszilvás receptet magadnak ebben a posztban!

 

 

Egyik korábbi cikkemben már említettem, hogy a datolyaszilva remek szívvédő csodaszer is lehet, ha rendszeresen fogyasztjuk: csökkenti a szívroham kockázatát! Tele van kálium sókkal, amelyek a szív- és érrendszer számára szükségesek. Tápanyagai erősítik az érfalakat, csökkentik a hipertóniás kockázatot, s e gyümölcs normalizálja a vérnyomást.

A gyümölcs akkor a legjobb, ha nyersen fogyasztjuk, ugyanakkor remek párosítás lehet süteményekhez, fagylaltokhoz, vagy gyümölcsmártásként, esetleg lekvárként. Különleges ízű aszalványt is készíthetünk belőle. 
 
Ha pohárdesszertre vágyunk, akkor fogjunk 1 mangót, 5 mandarint, 6 kivit, 2 datolyaszilvát, 1 banánt. Pucoljuk meg őket, szeleteljük fel, osszuk szét pár kehelybe. 25 dkg mascarponét keverjünk ki 1,5 evőkanál főzőtejszínnel és egy evőkanál mézzel. Öntsük rá a gyümölcsökre, a tetejét pedig szórjuk meg összetört, sótlan földimogyoró-darabokkal és fenyőmaggal! Mennyei finomságot kapunk!

Ha csak mascarpone és datolyaszilva van a konyhánkban, akkor se essünk kétségbe: ebből is készülhet finomság! Hámozzunk meg ilyenkor 2 datolyaszilvát, vágjuk kockákra és pürésítsük! 100 g mascarponét keverjünk el egy csomag vaníliás cukorral, s keverjük a püréhez. Verjünk kemény habbá 150 ml habtejszínt, keverjük a krémhez és már ehetjük is!

Fontos, hogy a vásárlásnál alaposan nézzük meg, hogyan néz ki a datolyaszilva! Mindig koncentráljunk az élénkebb színűekre, figyeljünk rá, hogy a csészelevelek teljesen szárazak legyenek!
 
Ha fekete foltokat, pöttyöket látunk rajta, akkor bizony romlásnak indult a gyümölcs. Hűvös helyen (0-1 C –on) 2-3 hónapig is eláll, a melegben viszont pár nap alatt gyorsan megpuhul (beérik).

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

http://www.fmc.hu/2019/02/23/keszitsunk-mennyeien-finom-datolyaszilvas-edessegeket/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >