Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Fontos győzelmet aratott a Vidi
Fontos győzelmet aratott a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. március 03.
Bár a játékán ez még csak hellyel-közzel látszik meg, az eredményességet illetően egyértelműen meglendült a MOL Vidi FC szekere. A hétközi, Taksony elleni 3-0-ás győzelmet és sima MK továbbjutást követően a fehérvári együttes az NB I 23. fordulójában az utóbbi időben kiválóan szereplő, télen jól erősítő, legutóbbi három idegenbeli találkozóján veretlen Kisvárda ellen nyert 2-1-re, úgy, hogy hátrányból felállva, 0-1-ről fordított Kovács István és Hodzic góljaival.

 

 

Mivel az üldözők mind botlottak, így a 3. Újpesthez viszonyítva 6 ponttal meglépett a címvédő, s tovább üldözheti az éllovas Fradit.

 
Rögtön a 2. percben vezetést szerezhetett volna a piros-kék gárda a Sóstón, miután Milanov beadását a vendégek román védője, Ene csúsztatta fejjel a felső lécre. Ha ez bemegy, alighanem egészen másként alakult volna a forgatókönyv, mint ahogy, mert bizony jött néhány kihagyott Vidi lehetőség, majd a szinte törvényszerű kisvárdai gól. A 32. percben Hadzic hatalmas hibáját, rosszul visszafejelt labdáját Ilic köszönte és váltotta gólra. Az első játékrész végéig Milanovnak (kétszer) és Scsepovicsnak is volt egyenlítési lehetősége, de nem élt vele.
 
Éppen úgy, mint a folytatásban, amikor Kovács, majd Huszti lövését hárította bravúrral a várdaiak brazil kapusa, Felipe, miközben Lucas révén nem járt mesze a második találattól a vendég csapat. Az 59. minutumban megtört a jég: a legutóbbi körben a Haladás ellen győztes gólt szerző Kovács István Huszti pontos beadását követően közelről egalizált. Nem sokkal később pályára lépett Milanov helyett a posztja szerint befejező csatár, Hodzic, aki bő kétmillió eurós vételára ellenére eddig többnyire csak a ziccerek kihagyásában jeleskedett, de most meghálálta a bizalmat: a 70. percben egy kapu előtti kavarodás után a bal kapufa segítségével megszerezte a Vidi vezető, később kiderült, győztes találatát.
 
2-1-re nyert tehát a címvédő, zsinórban a harmadik bajnokiját húzta be, így továbbra is látótávolságon belül üldözi az éllovas Fradit. Marko Nikolics csapata legközelebb március 9-én 17.00 órakor Pakson vendégeskedik. Ott, ahol vagy simán győzött (tavaly ősszel éppen 4-0-ra), vagy fájó pontokat vesztett az elmúlt időszakban, tehát megjósolhatatlan, mi lesz a vége. Akár így, akár úgy, a reális aranyesélyek megőrzéséhez nem adhatja 3 pont alább a fehérvári alakulat.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >