Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Idényzáró győzelem Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Sajtóanyag   
2008. május 25.

A Fehérép Alcoa FKC sajtóreferense eljuttatott hozzánk egy sajtóanyagot a női kézilabdacsapat idényzáró győzelméről, amelyet Önök is elolvashatnak.

Idényzáró győzelem Fehérváron

A bajnokság utolsó fordulójának mérkőzésén a Fehérép Alcoa FKC hazai pályán győzte le az NB1-től búcsúzó Kiskunhalasi NKSE gárdáját, így megszerezte a 2007/2008-as idény negyedik helyét. Vura Józseffel egyetemben Balogh Bea, Fekete Csilla, Mayer Szabina, Szrnka Hortenzia és Tápai Szabina is ezzel a találkozóval búcsúzott a fehérvári közönségtől, akik állva tapsolták meg kedvenceiket a szezonzáró találkozó végén. A két legeredményesebb fehérvári játékos az egyenként kilenc találatot értékesítő Mayer Szabina és Vaszari Virág lett.

NBI, 22. forduló

Fehérép Alcoa FKC – Kiskunhalasi NKSE 44-31 (27-12)

Székesfehérvár, 800 néző

Vezette: Hargitai, Markó

FKC: Djeric, Fekete (kapusok), Mayer 9, Vaszari 9, Balogh 7 (4), Vijunaite 4, Gordeyeva 3, Tápai 3, Trishchuk 3, Kamper 3 (1), Kovács 1, Bernataviciute 1, Szrnka 1, Emberovics. Vezetőedző: Vura József

Kiskunhalas: Győri, Szikora (kapusok), Kurgyis 10 (1), Zámbó 6, Virág 4, Rábai 3, Horváth 2, Földes 2 (1), Csendes 1, Hodosi 1, Kósa 1, Tóth 1, Micskó.

Vezetőedző: Zsadányi Sándor

Kiállítások: 8 perc; 14 perc (piros lap: Zámbó)

Hétméteresek: 5/5; 2/6 (Földes és Kurgyis hagyott ki kettőt-kettőt)

Az eredmény alakulása: 5. perc: 4-4, 10. perc: 9-5, 15. perc: 15-7, 20. perc: 18-10, 25. perc: 22-12; 35. perc: 29-16, 40. perc: 31-18, 45. perc: 35-22, 50. perc: 37-24, 55. perc: 42-27.

Vura József, a Fehérép vezetőedzője: „Egy nagyon jó első félidőt produkált a csapat, és azt hiszem maximálisan kiszolgálták a közönséget is. Nem lehetett előre tudni, milyen meccsre is számíthatunk, de mivel a Kiskunhalas kiesése eldőlt, így sikerült egy igazi gálamérkőzéssel búcsúznunk. Ezzel megszereztük a negyedik helyet, amit nagyon fontos volt elérnünk. Egy teljesen más, épülőfélben lévő fiatal csapattal mindenképpen sikerként könyvelem el ezt az eredményt. Köszönjük azoknak, akik ebben a szezonban is segítettek bennünket, és nem utolsó sorban a szurkolók folyamatos támogatását.

Zsadányi Sándor, a Kiskunhalas vezetőedzője: „Ahogy a tabella állása is mutatja a két csapat nem képez egy súlycsoportot. Ennek ellenére bíztam benne, hogy kicsit jobban helyt tudunk majd állni és szorosabb meccset vívunk. A fehérváriak olyan tempóban kezdték a mérkőzést, hogy nem tudtuk őket tartani, utána pedig sok hibával játszva folyamatosan futottunk az eredmény után. Harcoltunk a végletekig de igazából nem nagyon láttuk a célt magunk előtt, mivel tudtuk azt, hogy kiestünk az élvonalból.”

Vaszari Virág, a Fehérép játékosa: „Őszintén mondom, hogy nagyon nem vártam ezt a mai meccset. Több játékos is, akik elmennek tőlünk, nagyon közel állnak hozzám, és nehezen válok meg tőlük. Ráadásul két napja volt az EHF-győzelem évfordulója is, így eszembe jutott, hogy most léptünk így együtt utoljára pályára. Megpróbáltuk úgy lejátszani ezt a mai meccset, hogy látványos és méltó búcsúja legyen a távozó játékosoknak, maradandó élményt nyújtva ezzel a közönségnek is. Szerintem ez sikerült, hiszen felszabadultak voltunk, és ráerőltettük a játékunkat a Kiskunhalasra.”

Balogh Bea, a Fehérép Csapatkapitánya: „Mindenki számára emlékezetes marad ez a mai nap mert sok gólt dobtak a lányok, jól és látványos elemekkel színesítve ment a játék. Öröm volt így búcsúzni. Sokat jelent számomra a Fehérváron eltöltött négy év, hiszen mondhatjuk, hogy második virágzásomat töltöttem itt, amihez az edzők és a játékostársaim is egyaránt hozzásegítettek, a szurkolókról nem is beszélve. A közönségtől nagyon sokat kaptunk függetlenül attól, hogy éppen jól vagy rosszul ment a játék, akkor is mindenhová elkísértek bennünket, és soha nem bántottak senkit rossz megjegyzésekkel. Ez fantasztikus, és ezúton is köszönöm nekik!”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >