Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ismét Mozdulj Fehérvár!
Ismét Mozdulj Fehérvár! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. március 07.
Székesfehérvár legfittebb napjának ígérkezik a Mozdulj Fehérvár! tematikus sportnap, melyet másodszor szerveznek meg március 23-án, szombaton a MOL Aréna Sóstó rendezvényközpontban. Neves sztáredzők – például Rubint Réka és Katus Attila – is közreműködik, lesz közösségi futás, többféle jóga, spinracing és számos egészségmegőrző program és szűrés. Ismét sportjajongók százait várják az egész napos programra, melyről helyszíni sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

 

 

Az aktív, egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást népszerűsíti, és az életmódváltást ösztönzi a Mozdulj Fehérvár! kezdeményezés immár második alkalommal. Az elsőt tavaly januárban rendezték meg óriási érdeklődés mellett, kiváló hangulatban, ami a folytatásra ösztönözte a szervezőket, ezúttal is 1500-2000 érdeklődőt várnak.

Tóth Marianna
, a kezdeményezés főszervezője a beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: a MOL Aréna Sóstó rendezvényközpontban két szinten, összesen 2.000 négyzetméternyi területen várják a sportolni vágyókat a legkülönfélébb programokkal. A rendezvény nemcsak helyi és megyei kitekintésű, hiszen tavaly jöttek az ország más pontjairól is. Fontos, hogy a feszített munkatempó mellett találjunk időt heti két-három alkalommal az edzésre, ez a rendezvény ebben is nagyon sokat segít.

Ügyeltek arra, hogy a fellépők ismert, motiváló személyiségeket legyenek, akik sokrétű mozgásformákat mutatnak be. Itt lesz többek között Rubint Réka, Csapó Nóra, Katus Attila és Czanik Balázs – emelte ki Pletser Ádám szervező. Két szinten, négy helyszínen találunk különféle programokat. A nagyszínpadon több száz ember együttesen tud mozogni a fellépők közreműködésével, a spinracing színpadnál kétszer két órás időtartamban merülhetünk el a tekerésben élőzenével és egy DJ közreműködésével. Fontos színtere lesz az eseménynek a jógaterem, ahova felnőtteket és gyerekeket egyaránt várnak, az újdonságnak számító workshop keretében pedig az egészséges életmódvezetés legkülönfélébb fajtáit ismerhetik meg az érdeklődők szakértők közreműködésével.

„Ha jó kezdeményezések találkoznak, akkor egymást segítve egy valóban nagyon színes és mindenki számára elérhető program jön létre.”
 – hívta fel a figyelmet Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. Elmondta, hogy a rendezvény indításaként lesz egy nagyszabású, ingyenes rock 'n' roll futás, melyre 8.00 órától lehet nevezni, a 8.45 órás bemelegítés után indul a stadion körüli 850 méteres kör, ezután hosszabb, mintegy 5 kilométeres távot is terveznek. Az önkormányzat Egészségfejlesztési Irodája közreműködésével lesz inbody testösszetétel-mérés, a Humán Szolgáltató Intézet védőnői pedig vércukor-, koleszterin- és csontsűrűség-mérést fognak végezni.

Mozdulj Fehérvár! az ingyenes, közösségi futással indul és 17.00 órakor szintén futással zárul. A stadionban zajló programokra belépőket lehet váltani elővételben, illetve a rendezvény napján a helyszínen is.  Az értékesítés helyszíneiről a közösségi médiában kaphatnak pontos információkat az érdeklődők.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >