Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fel, fel vitézek! Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. március 15.
ImageÁgyúgolyó-gurítás, kardforgatás, ügyességi feladatok szerepeltek a Felsővárosi Óvoda és az Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvoda közös projekthetének programján. A március 15-i ünnephez kapcsolódóan a katonai élet mindennapjaival ismerkedtek meg az óvodások szerdán Felsővárosban.

 

 

Az ifjú huszárjelöltek kartonpapírból készített vagy újságból hajtogatott, és saját kézzel festett nemzeti színű csákóban, kokárdával díszített hajpánttal a fejükön a Klapka-indulót énekelve léptek be a Felsővárosi Óvodából és az Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodából az Ezredéves iskola tornatermébe.

A Felsővárosi Óvoda Maci csoportja hívta ki egy megmérettetésre az Ybl óvodások két csoportját. A hét elején a felsővárosi küldöttség az általuk készített huszárcsákóval, zászlóval és lovakkal érkezett az Ybl Óvodába, hogy „katonákat” toborozzon a mai bátorságpróbára. A közel félszáz óvodás huszár bemelegítésként a tornateremben vidáman menetelt, majd a csoportok hat, különböző akadályokkal nehezített pályán teljesítették a huszárrá váláshoz vezető út feladatait.

Mint azt Kovács Jánosné, a Felsővárosi Óvoda és az Ybl Tagóvoda igazgatója elmondta, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyermekek megismerjék hagyományos ünnepeinket. Minden évben több olyan eseményt és programot rendeznek, amelyen a gyerekekkel – és sok esetben szüleikkel együtt – elevenítik fel a múlt hagyományait, szokásait. Így zajlott ez idén is, hiszen hétfőn 70 felsővárosi óvodás látogatott el az Alba Regia laktanyába, ahol katonazenekari kísérettel alaki kiképzést láthattak a gyerekek. Kedden és szerdán különböző vitézi próbákon mérték össze a csapatok ügyességüket.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >