Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow AV19: a "Bikáknál" az előny
AV19: a "Bikáknál" az előny Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. március 18.
Nem lehetett nagy hurráhangulat a Fehérvár AV19 jégkorong csapatának háza táján, amikor eldőlt, hogy az EBEL elmúlt másfél évtizedének legeredményesebb, sokszoros bajnok és döntős csapata, a Red Bull Salzburg lesz a negyeddöntős ellenfele a rájátszás első körében.

 

 

Ennek dacára remekül kezdett a Volán, ugyanis az első meccsen 1-0-ra nyert, majd a másodikon Ausztriában is csak a hosszabbításban tudott föléje kerekedni az esélyesebb alakulat. Ezek után úgy érkeztek március 17-én ismét Fehérvárra a küzdő felek, hogy bármi lehet. Nos, lett is, mivel ezúttal a korábbi kettőhöz képest egy teljesen más koreográfia szerint zajlott a meccs, a Salzburg 6-4-re győzött. s összesítésben 2-1-re vezet az egyik alakulat negyedik győzelméig tartó párharcban.

 
A hazaiak kicsit bealudtak az elején, ezt a "Vörös Bikák" 3 góllal büntették. Hiába jött fel ezt követően 2-3-ra a FAV19 Luttinen két találatával, a második harmadban újra meglépett és már 5-2-re vezetett a salzburgi egylet. Hatalmasat küzdött, Vanttinen és Harty révén 4-5-re zárkózott a Volán, volt még hátra szűk 9 perc, ám négy és fél perccel a befejezés előtt elég volt egy újabb védelmi hiba, máris kettővel vezettek a vendégek. Az utolsó 3 percben  Trattnig 2+2 perces kiállítása okán emberelőnyben, kapusa lehozatala által kettős előnyben nyomhatott a fehérvári gárda, ám túlkombinálták helyzeteiket, viszonylag keveset lőttek kapura, így kihúzták az osztrákok és megfordították a párharcot.
 
Folytatás március 19-én este Salzburgban, majd 22-én, pénteken újra Fehérváron. Aligha lenne nagy meglepetés, ha nem az a meccs lenne az utolsó...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >