Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díj 2019
Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díj 2019 Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita (Echo Nonprofit Network), Csordás Csilla (ÖKK)   
2019. március 21.
ImageAz Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata évről évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes, etikus piaci magatartást.

 

 

2019-ben, ötödször is sor került az elismerések átadására sajtótájékoztató keretén belül, amelyet Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke és Domokos Tamás kuratóriumi tag tartott a Hiemer-házban.


Idén is Székesfehérváron tevékenységet végző egyéni és társas vállalkozásokat, nonprofit szervezeteket jelölhettek a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra. Közülük választotta ki az Alapítvány azt a kereskedőt, üzletet illetve gyártót, akit érdemesnek tartott az etikus és felelősségteljes piaci magatartása alapján az elismerésre. A díjat három kategóriában adományozták. Gyártás kategóriában a Csornai Dent Fogtechnikai Kft., szolgáltatás kategóriában a Sarló utcai Lipóti Pékség, kereskedelem kategóriában a Superker Elektro Centrum Kft. kapta az elismerést. 

Ez nem az önkormányzat díja, hanem egy civil alapítású díj a gazdasági élet szereplői felé, amelyet ismét három gazdasági szereplő kapott meg, mondta Székesfehérvár alpolgármestere. A keddi sajtótájékoztatón Róth Péter örömét fejezte ki, hogy immár ötödik alkalommal adhatják át ezt az elismerést. „Az idei díjazottak jó példát mutatnak a fehérváriaknak. Munkájuk azt a közös bizalmat erősíti, amely a gazdasági élet szereplőit és a fogyasztókat köti össze, és ha ez a kötelék erősödik, akkor a város közössége is erősödik.”

Ez a díj is jól jelzi, hogy az emberek mennyire ragaszkodnak a saját környezetükben azokhoz a kereskedőkhöz, akik a saját területükön végzik a munkájukat. Erről Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke szólt. „Az etikus, tisztességes kereskedelem mindenkinek jó, és annál nagyobb erő, mint, amit a fogyasztó tud gyakorolni, nincs a kereskedelemben.” – hangsúlyozta a civil szervezet elnöke.

Domokos Tamás kuratóriumi tag kiemelte, nem egyszerű ilyen díjakat elnyerni, ami objektív módon értékelhető teljesítményeket díjaz. A jelölteket egyesével minősítették a kormányhivatal segítségével. „A díjazottak nemcsak jó kereskedők, gyártók, akik etikus magatartással jelentek meg, hanem minden esetben jogilag is rendkívül rendezett módon működnek.”

A díjat a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák. A világnapot 1983 óta ünneplik világszerte. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdetett ki egy történelmi nyilatkozatot, melyben a négy alapvető fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze, az évek során ezek száma nyolcra emelkedett (kibővült a meghallgatás, a kártérítés, az oktatás és az egészséges környezethez való joggal).

A 2019-es év díjazottjai:

Kereskedelem kategória: Superker Elektro Centrum Kft.

A Superker Elektro Centrum Kft. száz százalékban magyar tulajdonú, családi vállalkozás. Jogelődje 1992-ben alakult egyszemélyes garázsvállalkozásként. A cég fő profilja a világítástechnikai termékek, villamossági anyagok kis- és nagykereskedelme. A cég ügyvezetője Bakos László több mint negyven éve dolgozik a magyar villamos ipari kereskedelemben, hiszen ő volt a székesfehérvári Villért szaküzlet boltvezetője.

Szolgáltatás kategória: Sarló utcai Lipóti Pékség

A Lipóti Pékséget 1992-ben alapította Tóth József Péter. 2014-ben nyílt meg a 200. bolt az országban. Székesfehérváron több üzletet működtet a lakosság megelégedésére a cég. A Sarló utcai Lipóti Pékségben kiváló minőségű és nagy választékú pékárukból válogathat minden nap a törzsvendég és az ide betévedő vevő is. Kedves, mosolygós eladók, gyors kiszolgálás várja a nagy forgalmú üzlet minden látogatóját.

Gyártás kategória: Csornai Dent Fogtechnikai Kft.

A Csornai Dent Fogtechnikai Kft.-t idősebb Csornai János alapította a rendszerváltozás után. A cég a fogorvosokkal áll kapcsolatban, nekik készít fogpótlásokat: műfogsorokat, hidakat. A teljes mértékben családi vállalkozást jelenleg ifjabb Csornai János és öccse vezeti. A Csornai család tulajdonképpen fogtechnikus dinasztia, ugyanis a nagyapa is ezzel a hivatással foglalkozott, vagyis a negyedik generáció végzi a családban ezt a tevékenységet.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >