Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Gourmet Fesztivál
Gourmet Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: SZIGET Press   
2019. március 21.
ImageA kétcsillagos bécsi séf, a koreai, orosz és albán konyha remekei, valamint a legjobb olasz pezsgő kerül bemutatásra az OTP Bank Gourmet Fesztiválján május 16-án. -19. Ez a 9. év találkozik az ország legjobb szakácsai, borászai, cukrászdái és gasztronómiai szerelmesei mellett.

 

 

Az OTP Bank Gourmet Fesztivál szakácsai idén inspirációt kapnak a paprikából, a kenyérből és a sörből. A szervezők kulcsszavakat hoztak létre, amelyek segítenek inspirálni a több mint 50 étterem kiállítót. Kedvenc ételük mellett a fesztiválra tervezett speciális tanfolyamok is lesznek. 

„Évente szeretnénk bemutatni az ország legjobbjait, és emelni a nemzetközi szabványokat: az idei sorozatok a legerősebbek. Nemcsak a minőségre összpontosítunk, hanem olyan érdekes fogalmakra is, amelyeket az éttermek magukkal hoznak, és szakácsaikat, akik érdekes történetekkel és személyiségekkel rendelkeznek, mivel ezek a felejthetetlen élményt felejthetik ”- mondja Nemes Richárd szervező. 

Miért ér véget a kenyér? Mautner Zsófi válasza: „Ez a Gourmet Fesztivál 9. éve lesz. Az évek folyamán tömeges vonzássá vált, ahol az alapelveket már nem kell a nyilvánosság számára megmagyarázni. Úgy gondoljuk, itt az ideje, hogy válasszon egy küldetést a témához. Arra gondoltunk, hogy milyen dolgok érdekelnek minket, és hogyan juthatunk hozzá a maradékokhoz és a hulladékmentes főzéshez. Ezen a kategórián belül kenyeret választottunk, amely szent és szimbolikus a gasztronómia során. A régi magyar ételektől az olasz és a francia között a kenyér végét gyakran használják szegény és népi konyhákban. Ez magában foglalja a kenyeret, a sült ételeket, a kenyér salátákat és a levest, a töltött kenyeret, a kenyér pudingot és sok mást. Számos inspiráló kulcsszó jut eszembe, és úgy gondoljuk, hogy ezek is inspirálják a szakácsokat. 


„A paprikát fontosnak találtuk, mert világszerte ismertek vagyunk” - állítja Jókuti András, a Gourmet Fesztivál másik házigazda. „A paprikának is van egy kis keserű szaga: nem fordítottunk elég figyelmet arra, hogy kicsit megváltoztassuk és megújítsuk, hogy megmutassa a világnak, hogy nemcsak érdemes megérkezni Magyarországra a marhahús és a gulyás számára. Reméljük, hogy az éttermek nem fognak ragaszkodni a hagyományos ételekhez, és arra ösztönzik, hogy 2019-ben megmutassák a vendégeknek, hogy mit lehet paprikával tenni, hogy büszkék lehetnek és egyedülállóak. ” 


A harmadik téma, a sör nem csak a marinátok összetevőjeként fog megtalálni és a mártások, de a kiállítók körében is kiemeltek: a klasszikus belga és cseh sörök mellett a magyar kézműves sörök is megérkeznek. 



A legizgalmasabb nemzetközi csoport 



A gasztronómiai szerelmeseinek számos, a legjobb magyar és nemzetközi séf által szervezett exkluzív vacsorát vehetnek igénybe Közép-Európa legnagyobb gasztronómiai fesztiválján. A két Michelin-csillag bécsi, Konstantin Filippou fúziót kínál az osztrák és a mediterrán konyhák között. hiteles összetevők Oroszországból Millenariszba. 

A legjobb olasz pezsgő, a Ferrari lesz a Millenarisba. A Strand által szervezett, kiválasztható pezsgőkkel együtt ebédcsomagot választanak, melyet Magyarország legjobb éttermének választanak és Széll Tamás és Szulló Szabina vezeti, akik egy felejthetetlen ebédet készítenek. Bledar Kola a színpadra lép. Koppenhágában, a világ egyik legjobb éttermében, a Noma-ban dolgozott, ahol ihletet szerzett, hogy visszaszerezze vele az őshonos Albániát, és felhasználta, hogy újraértelmezze az ország balkáni és mediterrán hagyományait. Max Stiegl is ott lesz. Ismert a burgenlandi konyha megújításáról a belek és a gomba gombócokkal, a Fertő-tó melletti éttermében. 



Kényelmes fizetés a telefonnal a Gourmet-en 



A Gourmet Fesztivál minden évben arra törekszik, hogy a szolgáltatásokat egyszerűbbé és kényelmesebbé tegye az ügyfelek számára, beleértve a fesztiválon való fizetést. Az OTP Bank, a mi fő támogatónk segítségével, „a kártya megérintése mellett az okostelefon egyszerű alkalmazásával is fizethet a fesztiválon vagy bármelyik eladónál. Mindössze annyit kell tennie, hogy a bankkártyáját digitalizálja az alkalmazásban, így bárki élvezheti a fizetését telefonon ”- mondja Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank Marketing és Kommunikációs Igazgatója. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >