Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Előre menekül az Alba
Előre menekül az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. március 25.
Folytatja az "utolsó szalmaszál" hadműveletet a férfi kosárlabda NB I alapszakaszában az Alba Fehérvár. Jesus Ramirez együttese a 24. fordulóban (egy meccsét később játssza, így ez csak a 23. mérkőzése volt) az első 5-be pályázó Zalakerámia ZTE KK-t fogadta és győzte le hektikus összecsapáson 89-84-re, így tovább tömörítve az első négy csapat utáni középmezőnyt.

 

 

Két fordulóval az alapszakasz zárása előtt az 5. (már biztos rájátszást érő) helyen álló DEAC és a mögötte sorakozó öt alakulat között éppen két győzelemnyi különbség van, s az utolsó két körben mindegyiknek nehéz meccsei vannak, vagy egymással, vagy az első négy között tanyázó alakulatokkal csapnak össze. Az Albának egyszerű a képlete: ha az elhalasztott paksi csatát behúzza, majd a DEAC-ot és a Sopront hazai pályán megveri, nagy eséllyel befut az 5. helyre, ha nem, akkor szinte biztosan nem, s jó esetben a középházban harcolhat tovább a rájátszásért.

 
Egy biztos: most kell megmutatni, hogy az elmúlt három évben a dobogó mindhárom fokán megforduló csapat nem a középmezőnyhöz tartozik. A sors fintora, hogy a paksi meccs lehet a sorsdöntő. Annak a csapatnak az otthonában kellene nyerni, amelynek a kispadján az a Braniszlav Dzunics ül, akivel az Alba az említett sikereit elérte, s akit a fehérvári klub őszi gyengébb szériája okán rúgtak ki. Ha van pokolian nehéz lecke, ez az lesz. Dzunics pontosan tudja és ki is fogja használni volt alakulata gyengeségeit. A DEAC és a Sopron hazai legyőzése ehhez képest pihentető ujjgyakorlat lesz.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >