Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Társaséneklési verseny a Kodályban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. március 26.
Közel három évtizedes hagyománya van a társaséneklési versenynek a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában. A társaséneklés hagyományos ünnepén, Bartók Béla születésnapján az iskola szinte valamennyi évfolyama megmérettette magát a négytagú zsűri előtt, amely arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazta a fellépőket.

 

 

Duettek, triók, kánonok és kamarakórusművek is felcsendültek ma délelőtt a Kodály iskolában, ahol a második osztályosoktól a végzős gimnazistákig, kicsik és nagyok léptek színpadra, hogy bemutassák énektudásukat. Bartók Béla születésnapján az iskola színe-java kiáll a világot jelentő deszkákra, és elénekli azt a két-, három-, négy- vagy éppen ötszólamú darabot, amellyel készültek a versenyre. A műsorban sok Kodály-mű is helyet kapott.

Köszöntőjében Kneifel Imre igazgató elmondta, hogy a társaséneklési versenynek régi hagyományai vannak a Kodályban. 1993-ban bicíniumként, vagyis kétszólamú éneklési versenyként indult. Évekkel később társaséneklési versennyé szélesedett, ugyanis a felkészítő tanárok mára a zeneirodalom bármely korszakából választott művel indíthatják diákjaikat.

A zsűri tagjai Hartyányi Judit, a Zenei Nevelésért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kapás Edit, a Kodály iskola nyugdíjas pedagógusa, karvezető és Borbás Károly, az iskola ének-zene pedagógusa és Kneifel Imre igazgató volt. A nap végén az értékelésük alapján arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazták a fellépőket.

A tavaszi zenei programok sora a jövő héten, április 4-től folytatódik. A XI. Fehérvári Ének Nemzetközi Ifjúsági Énekkari Találkozónak és a Szállj elő, zöldág néptánc-találkozónak április 4-7-e között ad otthon Székesfehérvár.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >