Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Április 1-jén kezdődik a Batthyány utcai rendelő felújítása
Április 1-jén kezdődik a Batthyány utcai rendelő felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. március 26.
Folytatódik az orvosi rendelő-felújítási program Székesfehérváron. Most a Batthyány utcai felnőtt rendelő kerül sorra a Maroshegyen, a munkálatok április 1-jén kezdődnek és körülbelül 5 hónapig tartanak. Ez idő alatt a háziorvosok a Mészöly Géza utcai rendelő emeletén fogadják a betegeiket. A gyermekorvosok és a védőnők változatlanul a Batthyány utcában maradnak, mivel a felújítás csak a másik épületrészt érinti. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

 

 

A Batthyány utcai rendelő önkormányzati tulajdonú épületekben van, ahol két gyermekorvosi és három védőnői szolgálat, valamint külön épületben négy felnőtt háziorvosi szolgálat működik. Az 1960-ban épült gyermekorvosi részt 2008-ban újították fel. A felnőtt háziorvosi rendelői rész 1978-ban készült, jelentős felújításon azóta nem esett át, az épület gyakorlatilag minden tekintetben elavult. A mintegy 10.000 pácienst érintő renoválási munkálatok április 1-jén kezdődnek és a tervek szerint augusztus végére befejeződnek, amivel jelentősen javul a betegellátás minősége és az egészségügyi dolgozók munkakörülményei.

A Batthyány  utcai felnőtt háziorvosi rendelő felújítása a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében valósul meg európai uniós (TOP) forrásból. Ez a sok maroshegyi lakó mellett olyanokat is érint, akik a kártyáikat az itt rendelő orvosoknak adták, hozzájuk járnak – tájékoztatott Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője. Hozzátette: tavaly év végén egy szavazóurnát helyeztek el a Batthyány rendelő várótermében, ahol maguk az ellátottak voksolhattak a rendelések helyszínéről az átmeneti időszakra. Az elsöprő többség a Mészöly Géza utcai rendelőintézetet választotta. Brájer Éva a többiektől megértést és elfogadást kért, a házorvosoktól pedig azt, hogy az idős, mozgásukban korlátozott betegeket lehetőség szerint az otthonaikban lássák el.

A munkálatok fő elemeiről a képviselő elmondta,teljesen akadálymentesítik az épületet, mindkét váróteremből elérhető, közös vizesblokkot és a dolgozóknak külön szociális blokkot alakítanak ki. Megújulnak a várótermek, a rendelők, valamint az épület teljes villamos- és gépészeti hálózata. Az azbesztpalás tetőszerkezetet eltávolítják, az épület új, sík fedést kap, közben a padlásteret és a homlokzatot is hőszigetelik, és kicserélik a nyílászárókat. A kivitelezés nettó költsége 68 millió 700 ezer forint, a beruházás április 1-jén kezdődik és a tervek szerint augusztus végére befejeződik, amennyiben nem adódnak a munkálatok elhúzódását okozó váratlan körülmények.

Fontos, hogy a felnőtt háziorvosok rendelési ideje, valamint a telefonszámaik változatlanok maradnak a Mészöly Géza utcai rendelőben a felújítás idejére. A telefonvonalak áttelepítését – amely várhatóan a hétvégén fog megtörténni – már régóta megrendelték a szolgáltatótól, és a költözésben is minden tekintetben segítenek az orvosoknak – hangsúlyozta a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója.  Varga Márta türelmet kért azoktól a kismamáktól, akik a Batthyány  utcai rendelőbe járnak, hiszen az épületbe történő bejutásukat a felújítás érinteni fogja. A Mészöly Géza utcában várhatóan nagyobb lesz a betegforgalom, emiatt szintén kérik az ellátottak megértését.

Dr. Kovács Krisztián háziorvos a Batthyány utcai rendelő valamennyi háziorvosa nevében örömét fejezte ki a felújítás kapcsán. Arról is szólt, hogy a munkálatok a betegellátás szempontjából kevésbé forgalmas tavaszi-nyári időszakban zajlanak, ami könnyebbséget jelent. Április 1-jén, hétfőn már a Mészöly Géza utcában indulnak a rendelések, a költözés, illetve a létfontosságú internet- és telefonvonalak átszerelése a hétvégén történik meg. Arra biztatta a pácienseket, hogy bármilyen ellátási probléma esetén hívják a rendelőket, a saját orvosaikat és közösen keressék meg a megoldást.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >