Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Alba: szárnyalás a csoda kapujáig
Alba: szárnyalás a csoda kapujáig Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. március 27.
Az "odavágón" a harmadik harmad hajrájáig tartotta a lépést az izraeli UNET Holon otthonában a FIBA Europe Cup negyeddöntőjében az Alba Fehérvár kosárlabda csapata, ám az utolsó 12 percben a játékvezetők támogatását is élvező házigazdáknak minden bejött, míg a Ramirez-gárda tagjai azt sem tudták hol vannak, így a játék összképéhez képest túlzó, 96-63-as súlyos vereséget szenvedtek.

 

 

Ennek tudatában nem csoda, hogy alig negyed ház volt az Alba Regia Sportcsarnokban a visszavágón, hiszen nemigen akadt olyan szurkoló, aki hitt volna ekkora hátrány ledolgozásában. Nos, utólag kijelenthető: akik otthon maradtak, bánhatják, mert olyan feltámadást és hajrát egy európai kupasorozat legjobb 8 csapata között nemhogy magyar, de bármely más nemzet gárdáitól sem igen láthattak, mint amit a fehérvári alakulat kitett a küzdőtérre. A csodával határos módon ledolgozta 33 pontos hátrányát, hajszálpontosan visszaadta a 96-63-at a rendes játékidőben, majd hősies küzdelemben az 5 perces hosszabbítás végén búcsúzott.

 
Tette mindezt úgy, hogy a meccsen többször pályán voltak rutintalan fiataljai, Lukács, Takács és Peringer is. Lukács kifejezetten jól játszott, dobott 4 pontot, lepattanókat szedett, labdákat szerzett, egyáltalán nem látszott rajta, hogy "első bálos" alig 18 éves. A pontgyártásban ezúttal is Freeman (19) és Heath (18) járt az élen, de Filipovity (14), Cabezas és a korábban jogosan sokat kritizált Tóth (14) sem sokkal maradt el tőlük, ők is minden dicséretet megérdemelnek.
Ezzel a kontinentális kupakaland befejeződött, s a bizonyítványba csillagos ötös kerül, mivel magyar csapat még a közelében sem járt annak a magasságnak, amelyre most az Alba eljutott. De sebaj, legalább jövőre lesz újabb megvalósítható cél, ami reálisan elérhető... Most már csak a bajnokságban kell javítani a korábbi gyenge sorozatot, hogy az alapvető cél, a legjobb 4 közé jutás összejöhessen. Nem lesz könnyű, de aki egy, a magyar bajnokságnál jóval magasabb nívójú megmérettetésen eljut a negyeddöntőig, s csak egy labdányira van az elődöntőtől, az ezt meg tudja csinálni.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >