Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Elvágta a fát maga alatt az Alba
Elvágta a fát maga alatt az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. április 01.
Kedden egy hajszálra, egyetlen kosárra volt a csodától a FIBA Europe Cup negyeddöntőjáben az Alba Fehérvár, kishíján 33 pontos hátrányból fordított az izraeli Holon ellen. Akkor mindenki a legnagyobb elismeréssel szólt Jesus Ramirez (a képen) együtteséről, s nemigen gondolta senki, hogy öt nappal később a bajnokságban újabb kellemetlen hazai pofonba szalad bele a gárda, reménytelen produkcióval kapott ki 87-65-re a 12. helyezett Soprontól.

 

 

Elég nehéz ezt magyarázni. Még akkor is, ha kedden mindent kipréselt magából és alaposan elfáradt az Alba. Egy ilyen kulcsfontosságú, ráadásul hazai meccset egy gyengébb egylet ellen egyszerűen nem lehet elbukni, Illetve, mint a példa mutatja, igen.

 
Ez azt jelenti, hogy csak akkor biztos a középszakaszban a középházi (az 5.-10. helyezettek játszanak egy oda-vissza kört a rájátszást jelentő 6,7,8. helyekért) részvétele, ha mind a két hátralévő meccsét megnyeri. Az, ha csak az alsóház maradna a fehérvári egyletnek, az elképesztő leszereplés lenne. Az európai menetelés tükrében egyenesen szürreális, amire végképp nincs magyarázat. Szerdán (április 3., 18.00) Pakson lép pályára az Alba, amely ezzel megadta az esélyt szezon közben elküldött ex-trénerének, Braniszlav Dzunicsnak, hogy pokolra küldje volt csapatát, azt, amelyet mindenkinél jobban ismer...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >