Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szombaton nyitva lesz az Óramúzeum
Szombaton nyitva lesz az Óramúzeum Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. április 05.
Szombaton Kovács Jenő órásmesterre emlékezhetünk a látogatókat fogadó Óramúzeumban, valamint egy belvárosi emléksétán a hozzá köthető templomtornyok között az Órajátéktól a Csitáry-kútig. A múzeumban szervezett délutáni tárlatvezetésekre, valamint a Tourinform programjára előre kell regisztrálni!

 

 

Hetven éve született Kovács Jenő, a legendás órásmester: hétvégén több program idézi fel a lokálpatrióta, sokak által ismert és szeretett mester munkásságát.

Szombaton 10 órától 16 óráig nyitva áll a látogatók előtt az Óramúzeum. A páratlan gyűjtemény a nagypolgárság óráit őrzi: antik fali- és asztali órákat, zsebórákat, különleges szerkezeteket, szerszámokat – és megannyi hozzájuk kapcsolódó történetet, érdekességet. Április 6-án ingyenesen lehet megnézni a múzeumot; illetve 14 és 15 órakor a hivatást és a hagyatékot őrző Kovács András órás, a mester fia tart vezetést, amelyen 25-25 érdeklődő vehet részt.

Az Órajáték elől indul az emlékséta a Tourinform Iroda szervezésében: a 16 órakor felcsendülő dallamok után egy órás sétára invitálnak az idegenvezetők, a történelmi belvároson keresztül a Csitáry-kútig, ahol majd a harangjátékkal ér véget a program.  

Mindkét program ingyenes, jelentkezni lehet a Tourinform Irodában, illetve a 22/537-261-es telefonszámon vagy az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >