Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Rajzolj, írj, tervezz! Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2019. április 09.
Május 10-ig várja a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltók hivatását, a tűzmegelőzés, a tűzvédelem fontosságát bemutató rajzokat, kézműves alkotásokat, verseket és számítógépes programokat. Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2019-ben is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2019” címet.

 

 

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság az idén olyan alkotásokat vár, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják ők a tűzmegelőzés és a tűzvédelem fontosságát, a tűzoltói hivatás világát. Az óvodásoktól szabadkézi rajzokat várnak, az iskolások három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhatnak. Ők szabadkézi rajzot, plakátot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg készíthetnek számítógépes programot. A területi, vagyis a megyei versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is. Fejér megyéből a pályaműveket május 10-ig kell benyújtani az alkotástól függően személyesen, postai úton vagy e-mailen a katasztrófavédelmi igazgatósághoz.

Postacím: 8050 Székesfehérvár, Pf. 947
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Személyesen: Székesfehérvár, Szent Flórián krt. 2.

Az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2019” címet, ami együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

Az országos pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >