Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Befejeződött a Zombori út felújítása
Befejeződött a Zombori út felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. április 08.
Befejeződtek a Zombori út közmű-rekonstrukciós és útburkolat-felújítási munkái. A műszaki átadáson dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő adott tájékoztatást a beruházásról.

 

Ismét teljes szélességében járható a Zombori út. A közmű-rekonstrukciós és útburkolat-felújítási munkák befejeztével a mai műszaki átadás-átvételi eljárással lezárultak a munkák. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő kiemelte, mind az útburkolat, mind a járdák felújításával az itt élők régi kérését sikerült teljesíteni. A Zombori úton igen nagy a forgalom, hiszen az itt élők mellett az óvodába és a munkahelyekre érkezők is használják, az új útburkolat autósnak és gyalogosnak egyaránt biztonságos közlekedést biztosít. A képviselő hozzátette, ebben az évben a Köfém lakótelepen teljesen megújulnak a járdák és a játszótér melletti sétány is.

A Zombori úton elvégzett munkálatokról a generál kivitelező STRABAG Általános Építő Kft. építésvezetője, Balogh Péter elmondta, a felújítás során 740 m szennyvízcsatorna és összesen 913 m csapadékcsatorna 50 db víznyelő és 22 db tisztító akna épült át. Az útépítési munkák során az elfagyott, megsüllyedt kiemelt útszegélyt is kicserélték 2980 m hosszon. 6713 m² új aszfalt kopóréteget építettek, a deformálódott burkolatot kiegyenlítették, az elégtelen teherbírású részeken teljes pályaszerkezet csere történt.

Megújultak a járdák is. A Ráchegy felőli oldalon 1306 négyzetméteren térkő burkolattal, míg a lakótelep felőli oldalon 1239 m2 felületen aszfalt kopóréteggel épült újjá. Az út csapadékcsatorna és vízvezeték felújításának együttes összege meghaladta a 443 millió forintot.

Dr. Dienesné Fluck Györgyi a további munkálatokról elmondta, ebben az évben a Köfém lakótelepen teljesen megújulnak a járdák és a játszótér melletti sétány is.

 

 
< Előző   Következő >