Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kempo VB - sárosdi lányok a tatamin! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. április 11.
Ketten képviselik idén a Sárosdi Kempo SE-t a portugáliai kempo VB-n. A Word All-Styles Championship rendezvényen két fiatal lány indul egyesülete színeiben: Tóth Daniella és Pinke Lilla.

 

 

„Idén lesz 7 éve, hogy elmentem az első Zen Bu Kan Kempo edzésemre.” – mesélt a kezdetekről Tóth Daniella – „Az edzőm, Koncz Viktória 2012-ben kezdett el edzést tartani a falumban, Nagylókon, s az első pillanattól fogva a helyi kempo klub tagja vagyok. Mivel nyolc éves korom óta kempozom, így a harcművészetnek köszönhetem nagy részben azt, aki vagyok. A kempo nagyon sok barátot és példaképet adott nekem, tulajdonképpen meghatározta az egész életemet, a fizikai és lelki fejlődésemet.”


Daniella sok barátot köszönhet a KEMPO-nak (Fotó: Tóth Daniella Facebook-oldala)

Daniella sok barátot köszönhet a KEMPO-nak (Fotó: Tóth Daniella Facebook-oldala)

 

 A 16 éves fiatal lány idén ötödik alkalommal szerepel a válogatottban. Először talán 2017-ben írtam róla itt az FMC-n, amikor Koncz Emesével, Törzsök Petrával és Tóth Ádámmal képviselte egyesületét a VB-n. Akkor Koncz Viktória, Polgár Attila, Kordás István és Koncz Gábor készítették fel a versenyre. Heti két kempoedzésre járt a Nagylóki Dojóval Koncz Viktória, és Polgár Attila irányításával, heti két kempón gyakorolt a Sárosdi Kempo SE-vel Kordás István, Koncz Gábor vezetésével, s heti egyszer részt vett a Sárosdi Kempo SE – Székesfehérvári Kempo SE válogatott edzésein. A sok gyakorlás pedig eredményesnek bizonyult, hiszen GI Földharcban, Formagyakorlatban, NOGI Földharcban és Light Contact-ban is első helyezést ért el, a Rumble Sparring és az Önvédelem pedig egyaránt második helyezést hozott neki.

Tavaly szintén bekerült a válogatottba Ifi-junior kategóriában. Akkor Kata-ban negyedik lett, NoGi földharcban, Gi földharcban és Light kontaktban második, az Önvédelem és a Semi kontakt pedig egyaránt harmadik helyezést hozott neki.

Legjobb teljesítményét egyébként a 2016-os portugáliai világbajnokságon nyújtotta - akkor négy aranyat is szerzett.

„Az idei VB-re való felkészülésem az elmúlt évekhez viszonyítva nem sokat változott.” – mesélte Daniella – „Ahogyan minden évben, úgy idén is igyekeztem a lehető legtöbbet edzeni az iskola mellett. A különbség az, hogy most sokkal érettebb vagyok, jobban figyelek az elegendő alvásra, a megfelelő vitamin-bevitelre és a táplálék-kiegészítőkre. Koncz Viktória, Koncz Gábor és Kordás István készít fel a VB-re. Remélem, hogy a sok munka meghozza majd gyümölcsét és nem fogok lesérülni a versenyig – és azon sem.”
 

A Sárosdi Kempo SE másik versenyzője, Pinke Lilla is nagy izgalommal készül a VB-re. Valószínűleg ő sem ismeretlen olvasóim előtt, hiszen többször is szerepelt már neve e hírportálon, pontosabban ezen a blogon.

Neve feltűnt egy 2017-es cikkemben is, amikor az első magyarországi UWSKF European Open Championship-ről írtam. A viadalról, amely nagy lépésnek számított a hazai és a nemzetközi kempo életében, hiszen az első verseny volt (UWSKF Sport Kempo European Open and Hanshi Cup Európa kupán) a UWSKF (United World Sport Kempo Federation) megalakulása óta.

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://www.fmc.hu/2019/04/09/kempo-vb-sarosdi-lanyok-a-tatamin/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >