Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Lódi-Tóni - Karikatúra kiállítás nyílik hétfőn
Lódi-Tóni - Karikatúra kiállítás nyílik hétfőn Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. április 11.
Szakál Antal karikatúráiból nyílik kiállítás április 15-én, hétfőn a Köfém Oktatási és Közművelődési Központban. A „Lódi-Tóni” tárlaton dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő köszönti a résztvevőket. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

 

A fizikai jellemzők és az arckifejezés torzítása olyan régi, mint a művészet. Már az egyiptomi és a mezopotámiai civilizációkban is megjelent az eltúlzó képi ábrázolás. A karikatúra emberek jellegzetes vonásait, vagy egy jelenetet torzítva bemutató ábrázolás, amely humoros, olykor gúnyos célú képi megjelenítés.

Nem kis feladatra vállalkozott a székesfehérvári művész-tanár, Szakál Antal, amikor elkezdett karikatúrákat készíteni elsőként önmagáról, majd barátairól is. „Nem kell mindent véresen komolyan vennünk. Érdemes olykor a komoly dolgokat is humorosan, játékosan felfogni. A festményeken barátaim egy másik arcát mutatom meg, kendőzetlenül, de sok-sok szeretettel.” – nyilatkozta egy korábbi kiállítás megnyitója kapcsán Szakál Antal.

Az alkotó „Lódi-Tóni” című kiállítása április 15-én, hétfőn 17 órakor nyílik a Köfém Oktatási és Közművelődési Központban.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >