Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Megszenvedett az Újpesttel a Vidi
Megszenvedett az Újpesttel a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. április 15.
Megint csak nem parádézva, újra szoros meccset játszva, de ismét nyert a MOL Vidi FC a labdarúgó NB I-ben. Zsinórban ez volt a piros-kék csapat negyedik egygólos bajnoki sikere, az utóbbi 12 tétmeccséből pedig a 11-ik győzelme, amiből a kilencedik (!) egygólos... A 28. forduló rangadóján az immár egyértelműen hazai harmadik erőnek számító, több kiváló játékossal felálló Újpest FC látogatott a felújított Sóstóra, s szenvedett 2-1-es vereséget a Ferencvárost tovább üldöző címvédőtől. A Vidi találatain Hodzic és Futács osztozott.

 

 

Már néhány percnyi játék után vezethetett volna a hazai gárda, ám Hodzic ordító helyzetben az üres kapu előtt sután ért egy remek passzhoz, keresztbe lőtte a labdát, nem a hálóba. Ezt követően hamar javított a Vidi és a magyar bajnokság eddigi legdrágább vétele (bő 2 millió eurót fizettek érte): a 7. percben Huszti távoli, de nagy erővel meglőtt szabadrúgása után jól érkezett az elvetődő Pajovicsról kijövő labdára, s közelről az üres kapuba passzolt. Vezetése után "jó" szokásához hűen lazára vette a figurát a Vidi, főleg hátul, így egyre többször próbálkozhatott az Újpest. Több helyzet volt itt is, ott is, majd a fehérvári nevelés, Zsótér - aki lőtt előtte már egy kapufát -, a 66. minutumban Stopira ellen nyert párharcot és laposan, közelről egalizált. A bekapott gól után újra magához ragadta a kezdeményezést a Vidi, s néhány lehetőség után a csereként beállt Futács szép perdítésével ismét vezetett, sőt 2-1-re meg is nyerte a meccset.

 
Jöhet a Fradi elleni, idegenbeli szuperrangadó. A Vidi eddig az idén négyből három tétmeccsen megverte a zöld-fehéreket, egyszer döntetleneztek a felek. Ebből kiindulva nem esélytelen az újabb sikerre Marko Nikolics együttese, ám ha győz az április 13-án, szombaton 19.30-kor kezdődő Üllői úti extraderbin, akkor is még maradna 5 egységnyi előnyük a bajnokságban pontjaikkal jobban sáfárkodó zöld-fehéreknek. Mindeközben a Vidinek még a Magyar Kupára is figyelnie kell, ahol az elődöntő első meccsén a Debrecent fogadja kedden 18.00 órakor. Nehéz, de sorsdöntő hét elé néz a piros-kék alakulat.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >