Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szurikáta pár és kenguru is költözik az Állatsimogatóba Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. április 15.
Ismét megnyitotta kapuit a látogatók előtt a Börgöndpusztai Állatsimogató. A létesítmény eddig is rendkívül gazdag állatállománya egy szurikáta párral bővül, a hím állatot már most, míg a párját a jövő hét elejétől láthatjuk, és hamarosan egy kenguru is érkezik. Az állatsimogató a hét minden napján 9 órától tart nyitva, a gyerekcsoportokat előzetes bejelentkezés alapján fogadják.

 

 

Tavaly nyáron számoltunk be arról, hogy igazi paradicsommá vált a börgöndpusztai halastavak környéke. A tulajdonos, Hajdu Sándor 2017 januárjában vette meg a területet, melyet jelentős tőkebevonással gyakorlatilag megmentett az enyészettől. A fejlesztésre korábban is folyamatosan törekedtek, azonban az egyesületi forma miatt a rendelkezésre álló források szűkösek voltak, végül a tulajdonosváltás oldotta meg a helyzetet.

A folyamatos beruházásoknak köszönhetően a börgöndpusztai horgászparadicsomban és szabadidőparkban kulturált szálláshelyek, kemping, sütő- és főzőhelyek, illetve étterem szolgálja a kikapcsolódást. A létesítmény részeként működik a Börgöndpusztai – korábbi nevén Fertőzug – Állatsimogató, melynek összeállításánál igyekeztek minden igényt kielégíteni, hiszen háztáji és egzotikus állatokat egyaránt megismerhetnek a látogatók. A teljesség igénye nélkül vannak itt házi tyúk- és lúdfélék, kacsák, récék, pónilovak, vadászgörények, papagájok, de találunk lámát, kengurut, ormányos medvét, nagy marát,  mókust, térképmintás és szárazföldi teknőst, holland törpejuhot, törpe kecskét, kameruni bárányt, őzeket, nyuszikat, tengeri-, mangalica-, és törpemalacokat is. Az állatok jó része rendkívül szelíd, simogatható és szabadon mozog a park területén, így gyakorlatilag köztük sétálva szerezhetnek rendkívüli élményt az állatbarátok.

A létesítmény új tagokkal, szurikátákkal és kenguruval bővül. A szurikáta pár 2017-es születésű hím egyede Nagymarosról néhány napja már megérkezett, a nőstényt a Pécsi Állatkertből hozzák a jövő hét elején. Remény van arra, hogy szaporodni is fognak, újabb és újabb kölykökkel örvendeztetik meg a látogatókat. Ugyancsak a napokban hoznak egy nőstény benett kengurut, aki ráadásul vemhes, így itt születnek meg a kölykei – mondta el a mai szezonnyitón Hajdu Sándor tulajdonos.

Arról is szólt, hogy az állatsimogató területén egy homokos, zárt területen találják a látogatók a játszóteret, ahol vannak csúszdák, hinták és mászókák. A szelíd, lovagolható pónilovaknak köszönhetően szeretnék beindítani a lovagoltatást és lovaskocsikázást is, hogy bemutassák a falu és környezetének élővilágát, szépségeit, de lesznek nyári napközis táborok is. A horgászparadicsom látogatottsága a tavalyi évhez képest közel duplázódni látszik, és a szezon még csak most indul be igazán. Valószínűleg az átlagos helykihasználtság 70 százalék körüli lesz. A simogató látogatottsága a felújítási munkák előtt is szépen fejlődött évről évre, még a zárva tartó időszak alatt is sokan érdeklődtek.

A Fertőzug Állatsimogató létrehozása Péterfy Mihály nevéhez fűződik, azonban ő a körülmények alakulása miatt egy idő után már nem folytatta a létesítmény üzemeltetését. Hajdu Sándorral egy nagyszerű személy érkezett Börgöndpusztára, ő meglátta létesítményben rejlő értékeket és lehetőségeket – mondta a megnyitón Dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő. Kiemelte, hogy a felújítások, a bővítések nemcsak a helyi közösségnek és Székesfehérvárnak, de a környező falvaknak is fontosak.

A Börgöndpusztai Állatsimogató hétfőtől vasárnapig, a hét minden napján várja a látogatókat. 9 órakor nyitnak ki és körülbelül 18 órakor zárnak, azonban megbeszélés szerint alkalmazkodnak a látogatók igényeihez. Gyermekcsoportokat is fogadnak kedvezményes belépőjeggyel, előzetes bejelentkezés alapján.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >