Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A bűnmegelőzés napja Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. április 15.
A bűnmegelőzés napja alkalmából ültettek fát a Családok ligetében. A társadalmi összefogást szimbolizáló nemesített körtefát közösen ültette el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Székesfehérvári Rendőrkapitánysága, Székesfehérvár Önkormányzata és az István király Általános Iskola 3/b osztályosai.

 

 

A bűnmegelőzést Magyarországon a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiáról szóló határozat emelte a kiemelten fontos feladatok sorába. A stratégia végrehajtásával a kormány a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot bízta meg, amely a területen tevékenykedő civil és kormányzati szervezetekkel szoros együttműködésben dolgozik a cél megvalósításán. A Tanácsot 2011. április 12-én alakították meg, így ezt a napot idén először a bűnmegelőzés napjaként ünnepeljük.

Székesfehérváron faültetéssel állítottak emléket e napnak. A Családok ligetében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Székesfehérvári Rendőrkapitánysága, Székesfehérvár Önkormányzata és az István király Általános Iskola 3/b osztályosai közösen ültették el a nemesített körtefát. „A fa ágai szimbolizálják a bűnmegelőzés érdekében a rendőrséggel összefogó civil szervezeteket, és a kormányzati szerveket. Ezzel is szeretnénk a közös összefogásra felhívni a figyelmet.” - mondta a városi kapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője. Kelemenné Mészáros Erika címzetes rendőr őrnagy hozzátette: „Reméljük, ahogy e fa koronája terebélyesedik, úgy jutnak el minél szélesebb körben a bűnmegelőzési információk a lakossághoz, és így növelni tudjuk ezzel is a székesfehérváriak szubjektív biztonságérzetét.” 

A széleskörű együttműködés elsősorban a települések biztonsági problémáira, a fiatalok felvilágosítására, az áldozattá válás megelőzésére, az áldozatsegítésre és az elkövetők reintegrációjára fókuszál. A napról napra bővülő szövetség azért dolgozik, hogy mindannyian egy biztonságosabb holnapra ébredjünk, tette hozzá a rendőr őrnagy.

„Ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet, az épített-szépített környezet védelme is nagyon fontos. A fákat, padokat, játszótéri eszközöket meg kell óvni. A gyerekek, akiket megszólítunk és részesei egy ilyen eseménynek, kiemelt figyelmet fordítanak környezetükre.” – hangsúlyozta Viza Attila közbiztonsági tanácsnok, a terület önkormányzati képviselője.

A faültetést követően a rendőrség munkatársainak vezetésével a gyerekek bűnmegelőzési totót töltöttek ki.

 

 
< Előző   Következő >