Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A sport a leghatásosabb prevenciós eszköz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 26.

ImageA Kihívás Napján elért eredményekről tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt Gál Péter Pál, a Sportbizottság elnöke, Viniczai Tibor alpolgármester és Magony Tamás, a Sportiroda munkatársa. Amint már hírt adtunk róla: Székesfehérvár nyerte el a „Legsportosabb város” címet kategóriájában.

A sajtótájékoztatón Viniczai Tibor először is köszönetet mondott mindazoknak, akik csatlakoztak a sportnapi programsorozathoz, majd kifejtette: Székesfehérvár élen jár a minőségi sportban. Két „szupersportágunk” a labdarúgás és a jégkorong, de kosárlabdázóink és kézilabdázóink is kiemelkedő eredményeket tudhatnak magukénak. Városunk évente közel 1 milliárd forintot használ fel az éves költségvetéséből a sportra, amely kiemelkedőnek számít egész Magyarországon.

Az alpolgármester után Gál Péter Pál ismertette a Kihívás Napjának részleteit. Mind mondta, a városi bölcsődék, óvodák, alap-, közép-, és felsőfokú oktatási intézmények mind csatlakoztak a programhoz, valamint a Magyar Honvédség laktanyáiban és a Fejér Megyei Szent György Kórházban is szerveztek sportrendezvényeket. Sőt, a rendezvénybe a Tolerancia Program is integrálódott, s önszerveződő csoportok is jelezték részvételüket (például egy 80 fős kerékpározni vágyó csapat).

Image
Fotó: Temesvári Márta

Székesfehérvár kategóriájában (VII. kategória – 70.000 feletti lélekszám) tíz versenytársával együtt küzdött, s diadalmaskodott. Megjegyezendő: A világon Brazília végzett első helyen a Kihívás Napján részt vevő lakói számával, Magyarország pedig második lett! Így Székesfehérvár kupája még fényesebben csillog.

A Sportbizottság elnöke elmondta: a sportnap legfontosabb üzenete az, hogy minden orvosságnál fontosabb és hatásosabb prevenciós eszköz a sport. A mozgás többet ér bármilyen tablettánál. A Kihívás Napja ugyan csak május 21-22-én tartott, ám az év 365 napból áll, s szükség van arra, hogy egyet se hagyjunk ki mozgás nélkül.

Az, hogy milyen sok embert rá lehet venni arra, hogy megmozduljon és áldozzon a sport oltárán, abban erősít meg bennünket, hogy mindent tegyünk meg annak érdekében, hogy az iskolai, azon belül az alsós általános iskolai testnevelés órák visszakapják azt a megbecsülést, ami megilleti őket.

Sajnos évek óta tapasztalható országos tendencia, hogy az általános iskolai testnevelési órák száma folyamatosan csökken. Ha ezen változtatunk, az ifjúságba már gyermekkorban bele tudjunk nevelni a sport és a mozgás szeretetét, s több betegség kialakulását megelőzhetjük.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >