Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Korszerűbb lett a bölcsőde és az orvosi rendelő
Korszerűbb lett a bölcsőde és az orvosi rendelő Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. április 19.
Megújult és megszépült a Százszorszép Bölcsőde és az Ybl Miklós Lakótelepi Orvosi Rendelő: európai uniós forrásból korszerűsítették az elektromos és fűtésrendszert, kicserélték a nyílászárókat, a tető és a homlokzat szigetelését, valamint akadálymentesítették az intézményeket. A bölcsőde 192,36 millió, a rendelő 69 millió forintos beruházással lett korszerűbb.

 

 

Annál nagyobb öröm nincs, amikor bölcsődét és óvodát tudunk felújítani a gyerekeknek – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester a megszépült, európai uniós forrásból komplexen fejújított bölcsőde, orvosi rendelő és védőnői szolgálat bejárásán. A külső megjelenés mellett fontos a nyílászárók cseréje, a tetőfelújítás és az akadálymentesítés: „Valóban 21. századi, korszerű, szép és otthonos kialakítást kaptak ezek az intézmények. Ahogy ígértük, haladunk az egészségügyi intézmények felújításával, és néhány év alatt valamennyi rendelőintézetet felújítjuk –részben EU-s támogatással, részben önkormányzati finanszírozással.” A két beruházás a gyönyörű, fákkal körülvett környezetben megközelítőleg 270 millió forintba került, tette hozzá a polgármester.

A Százszorszép Bölcsőde 192,36 millió forintból újult meg: az Önkormányzat a TOP „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” pályázatának segítségével valósította meg a beruházást. Felújították az elektromos és fűtésrendszert, kicserélték a nyílászárókat, a tető és a homlokzat szigetelését, a burkolatokat, valamint akadálymentes vizesblokkot alakítottak ki. A forrásból korszerűsítették a bölcsőde udvari játékait, ezenkívül új fejlesztőjátékokat is beszereztek.

Szintén TOP-os pályázatból újították fel az Ybl Miklós Lakótelepi Orvosi Rendelő épületét, 69 millió forintból. Az infrastrukturális fejlesztés során korszerűsítették a tetőszerkezetet, hőszigetelték az épületet, megújult a homlokzat, és kicserélték a régi nyílászárókat is. A beruházással elkülönítették a védőnői szolgálatot és a rendelőt: így két külön bejáraton lehet megközelíteni az egészségügyi szolgálatokat. Az intézményben akadálymentesített bejáratokat és vizesblokkokat alakítottak ki.

A bejáráson részt vett dr. Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, valamint Katona-Vass Krisztina bölcsődevezető is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >