Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Készítsünk húsvéti díszeket!
Készítsünk húsvéti díszeket! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. április 19.
Ha húsvét, akkor nyúl. Ha pedig szabadidő, akkor kézműveskedés. Fonjuk össze a kettőt így nagyszombat felé közeledve, a feltámadást ünnepelve, s készítsünk nyuszis díszeket! A húsvéti „nyúlvarráshoz” most Csizmaziáné Rezsnyák Márta segítségét kértem, aki régóta fűzi be szorgosan tűjébe a cérnát, s tapossa a varrógép pedálját.

 

 

Kezei közül számtalan szépség kikerült már az elmúlt évek alatt, holott nem varrónőként, hanem védőnőként teljesít szolgálatot Kőszárhegyen. Hobbija tehát a varrás, aminek családja, s baráti köre is rendkívül örül, hiszen csurran-cseppen nekik is olykor az elkészült munkákból.

 
Minden évszakhoz, ünnephez, így a húsvéthoz is kötődnek jellegzetes dekorációk. Tavasz érkeztével várjuk a felfrissülést, a napsütést, az üde színeket. A lakás dekorálása, vagy az ünnepi díszek elkészítése során ilyenkor a friss világos színeket, üde sárgákat, fűzöldeket, virágmintás anyagokat szokás használni.” – mondta. – „Hétvégén néhány óra alatt elkészíthetünk egy-egy kisebb tárgyat, például nyuszikat, kosár fölé ültethető csirkét, vagy ajtódíszt.”

Készítsünk húsvéti díszeket!
Néhány óra alatt elkészíthetjük ezt a nyuszit is (Fotó: Csizmaziáné Rezsnyák Márta)

Márti tapasztalatai szerint e tárgyak elkészítéséhez érdemes pamutvászon anyagot használni, mely minden árnyalatban, és változatos mintával kapható. Az anyagot feltétlenül be kell "avatni" használat előtt, ami meleg, ecetes vizes áztatást, majd vasalást jelent. Erre azért van szükség, mert ha később mosásra kerül a sor, akkor nem megy össze az elkészült figura.

 

 

A teljes cikk (szabásmintával) elolvasható az alábbi linkre kattintva:

http://www.fmc.hu/2018/03/24/keszitsunk-husveti-diszeket/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >