Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nemzetközi Családnap május 11-én
Nemzetközi Családnap május 11-én Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. április 22.
Idén is lesz Nemzetközi Családnap: a SZÉNA Egyesület május 11-én várja a gyerekeket a Palotavárosban. Délelőtt az „Emeljünk magasba minél több gyereket” világrekord-kísérlethez csatlakozik a rendezvény, átadásra kerül a megújult játszópark, a műfüves focipályát pedig gyerekkupával avatják fel.

 

 

A Palotavárosban, a Csapó utca és a Bátky Zsigmond utca határolta füves területen kialakított játszóparkban rendezik meg május 11-én a Nemzetközi Családnapot, amelyen idén is csatlakoznak a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány „Emeljünk fel minél több gyereket” elnevezésű  világrekord-kísérletéhez.

11 órakor országszerte húsz helyszínen emelnek magasba gyerekeket – mondta el Bálesné Elekes Rita, a SZÉNA Egyesület a Családokért szervezet elnöke. A programmal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy minél több gyermek szülessen, és hogy a kívánt gyermekek meg tudjanak születni. A rendezvénnyel felavatják az új palotavárosi játszóteret, a környék iskolái pedig focikupával vehetik birtokba az új műfüves futballpályát.

Viza Attila
önkormányzati képviselő köszönetet mondott az 50 millió forintos beruházás támogatásáért Vargha Tamásnak, Székesfehérvár országgyűlési képviselőjének és dr. Cser-Palkovics András polgármesternek. Ezzel a fejlesztéssel is élhetőbb lett a városrész: a játszópark és a focipálya nemcsak a környék, de egész Palotaváros, sőt a város gyermekeit és családjait is várja kellemes időtöltésre – fejezte ki a képviselő. A májusi családi programmal szimbolikusan, egy nagy rendezvény keretein belül is átadják majd az új közösségi teret, amit már birtokba vettek a gyerekek. Új eszköz egy speciális kötél mászóvár és egy gumiköteles játék, valamint megújult a homokozó, és kondiparkot is kialakítottak.

A SZÉNA Egyesület és partnerei 10 órától 13 óráig várják a családokat: állatsimogatóval, interaktív foglalkozásokkal, trambulinnal és ugrálóvárral is készülnek, és átadják a Szamóca-díjakat. A rendezvényen fellép a Free Spirit Dance tánciskola, interaktív koncertet ad a Pitypang Zenekar, majd a Pagoda Shaolin Kung Fu Egyesület oroszlántánc-bemutatóját lehet megnézni.

A világrekord-kísérlethez csatlakozó családokat kérik, hogy érkezzenek időben a nagy esemény előtti regisztrációhoz; ehhez előzetesen a https://www.haromkiralyfi.hu/emeldmagasba/regisztracio oldalon kell jelentkezni a város kiválasztásával.

A Családnap az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Székesfehérvár Önkormányzata támogatásával valósul meg.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >