Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Kempo VB - éremeső áztatta a fehérvári klub tagjait
Kempo VB - éremeső áztatta a fehérvári klub tagjait Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. április 24.
9 aranyat, 5 ezüstöt és 4 bronzérmet hozott haza a portugáliai kempo VB-ről Burián Bendegúz, Burián Bence és Koza Márk a Székesfehérvári Kempo Egyesület színeiben.

 

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is körülbelül 40 országból érkezett több ezer harcművész, hogy különböző szabályrendszerben mérettesse meg magát a portugáliai kempo VB-n. A Word All-Styles Championship rendezvényen a 18 fős magyar zen bu kan kempo válogatott összesen 37 aranyat - ebből 2 bajnoki öv -, 27 ezüstöt és 18 bronz éremet szerzett. Az eredmények bizonyítják, milyen jól szerepeltek idén is hazánk fiai és lányai – köztük a székesfehérvári csapat tagjai is.

 Burián Bendegúz, Burián Bence és Koza Márk mesterükkel, Polgár Tamással (Fotó: Székesfehérvári Kempo Egyesület)

 „A verseny szervezése idén már elég gördülékeny volt.” – nyilatkozta a versenyről Polgár Tamás, a fehérvári klub edzője – „Mindhárom versenynapon időben befejeztük a versenyzést, és elmondható, hogy a bíráskodás is magasabb színvonalon zajlott. Mindhárom fehérvári versenyző teljesítményén látszott, hogy lelkiismeretesen végig dolgozták a felkészülést. A küzdelmi számok mellett a technikai számokban is jól szerepeltek. Személy szerint mindegyikükre nagyon büszke vagyok.”

Nagyon jól éreztem magamat a VB-n, remek hangulata volt.” – tette hozzá Burián Bence – „A rengeteg nevező és a hatalmas pást-mező miatt már az első napon tudtam, hogy itt aztán remek küzdelmekben lesz részünk.”

Bence 3 versenyszámban indult: Gi földharcbanban, No Gi földharcban és nem maradhatott el a Knockdown, az az a pusztakezes viadal sem. A fiatalember a legbüszkébb a No Gi földharcban elért 3. helyezésére, mivel itt is - ahogy Gi-ben is - a 20-35 éves mester kategóriában nevezett. Itt pedig nagyon erős volt a 7 fős mezőny. Az első meccsét a portugál ellenfele ellen megnyerte, a második meccsen 2 ponttal kikapott a Portugál színekben versenyző ukrán ellenfelétől.

Gi földharcban 2. helyezett lett, ahol a döntőben Kárászi Balázs 4 danos mesterrel harcolt az első helyért. Knockdown versenyszámban 1. helyezést ért el, de sajnos döntőznie nem kellett, mivel portugál ellenfele a ketrecbe lépés előtt visszamondta a mérkőzést.

 „Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel.” – mondta a fiatalember – „Teljes erőbedobással készültünk a versenyre, és ennek meg is lett az eredménye. Szabadidőnkben volt, hogy elmentünk az óceán partjára, sétáltunk a városban, és persze rengeteget pihentünk a versenyek közötti időben. Nagyon jó volt az öcsémnek, Bendegúznak szurkolni.  Fantasztikus érzés volt látni, hogy mennyire ügyes, hogy akár a ketrecről, akár a pástról legyen szó, figyelt arra, amit mondtam neki és próbálta végrehajtani.”

Az idei VB teljesen más volt, mint az előző kettő, amin részt vettem.” – vette át a szót Bendegúz – „Hatalmas lökést adott, hogy ott volt velem a testvérem. Pont úgy izgultam érte, ahogyan ő értem, és amikor küzdöttem, az edzőm hangja után az övét hallottam meg először. Amit nagyon szerettem, az a verseny hangulata volt. Imádok versenyezni, mert ilyenkor tele vagyok adrenalinnal.”

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://www.fmc.hu/2019/04/23/kempo-vb-eremeso-aztatta-a-fehervari-klub-tagjait/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >