Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Egyedi, különleges ékszerre vágysz? – Hímezz magadnak!
Egyedi, különleges ékszerre vágysz? – Hímezz magadnak! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. április 25.
Nem, nincs itt semmiféle elírás! Egy fiatal Fejér megyei anyuka, Wéber Aletta segítségével most megmutatom, hogyan készíthet otthon bárki csodás hímzett nyakláncot, fülbevalót, karkötőt. Nem kell hozzá kiemelkedő kézügyesség, és még a pénztárcánkat sem kell kifosztanunk!

 

 

Mielőtt még részletesen szót ejtenék arról, hogyan készülnek a hímzett ékszerek, nézzük csak meg, hogy pontosan mi is vár ránk a kézműveskedés végén:

A fenti szépségek Wéber Alettának köszönhetőek. A fiatal Fejér megyei anyuka mindig is szeretett kézműveskedni. Ezen belül is elég hamar az ékszerek készítése felé fordult. Először – mint a legtöbben - a csomózott barátság karkötőkkel próbálkozott, aztán jött a gyöngyfűzés, majd egyre több technikát ismert meg. Így alakult ki lassacskán saját stílusa.

„Ha látok valami újat, szépet, mindig az van bennem, hogy ilyet én is szeretnék készíteni, muszáj kipróbálnom. Így jártam a hímzett ékszerekkel is.” – mesélte – „Hímzés témájában keresgéltem, amikor elém került egy kép, amin egy apró hímzett darab volt látható nyakláncként elkészítve. Persze azonnal jött a szokásos ihlethullám, és már fogtam is a tűt-cérnát.”

 Aletta szerint egyáltalán nem nehéz hímzett ékszert készíteni, és mindenkit bátorít arra, hogy próbálja ki magát ezen a téren!

Hogy mire lesz szükség a művelethez? Először is kell egy alap és egy méretben hozzá illő műanyag lencse. Ezeket szinte bármelyik hobby boltban be lehet szerezni pár száz forintos áron. Ehhez jönnek még a szerelékek (lánc, karika, kapocs).

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://www.fmc.hu/2019/03/30/egyedi-kulonleges-ekszerre-vagysz-himezz-magadnak/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >