Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nyolcadszor is táncok fesztiválja Székesfehérváron
Nyolcadszor is táncok fesztiválja Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. május 17.
Fehérvári Táncfesztivál - 11 táncstílus, 19 fellépő, 164 táncos. Az est során egyszerre lesz látható a színpadon jazz tánc, hiphop, néptánc, salsa formáció, show tánc, ír sztepp, rock and roll, boogie-woogie, klasszikus balett... Emellett útjára indul a Táncfesztivál Vándorserlege is!

 

 

„Ilyen érdeklődés mellett idén már meg sem kellett hirdetni a fesztivált.” – nyilatkozta a Fehérvári Híreknek Vitézné Bán Tímea, a program szervezője – „Év elején nyilvánosságra hoztuk a VIII. Fehérvári Táncfesztivál május 25-i időpontját, és mire összeállt a reklámszöveg, meg kellett számolni, hány hely is maradt szabadon a táncosoknak. Egyből korlátoztuk a jelentkezők számát, amitől féltünk, nehogy elvegye a táncosok kedvét a fesztiváltól. Szerencsére ez nem így volt. Még intenzívebb érdeklődés mutatkozott a rendezvény iránt, és mi idejekorán lezártuk a jelentkezést.”


Mint mesélte: nem dőltek hátra ezután sem unalmukban, hiszen ilyen nagyszabású táncfesztiválra ezidáig még nem készültek. 11 táncstílust hoz el majd a nagyközönségnek 19 fellépő, összesen 164 táncossal. Az est során egyszerre lesz látható a színpadon jazz tánc, hiphop, néptánc, salsa formáció, show tánc, ír sztepp, rock and roll, boogie-woogie, és ami eddig még nem volt: a klasszikus balett.


A táncfesztivált peresze nemcsak a sokféle táncstílus teszi izgalmassá, hanem azok a táncosok is, akik szinte minden korosztályban képviseltetik magukat: a tizen- és huszonévesek mellett színpadra lépnek a 6 éves ovisok, a 30-40 éves anyukák és egy 60 éves táncoslábú nagypapa is.

„A változatosságra tehát idén is adunk.” – mondta Tímea – „A táncfesztivál nem is szól másról, mint a tánc szeretetéről. Itt nem a verseny és a megmérettetés a cél, hanem a bemutatkozás és a testi-lelki feltöltődés mind a táncosnak, mind pedig a több száz nézőnek. Amint megszólal a zene és színpadra lépnek a táncosok, a könnyed szórakozás és kikapcsolódás érzése garantált.”

A szervezők sok újdonsággal készültünk a VIII. Táncfesztiválra. Az új helyszín lehetővé teszi, hogy az elmúlt éveket felölelő imázs filmjüket ott mutassák be a nézőknek. Izgalmas és egyben megható is lesz végig nézni néhány percben, hogy mi történt a táncosokkal az elmúlt hét év alatt....


Újdonság az is, hogy idén indul útjára a Táncfesztivál Vándorserlege. Még sosem távoztak üres kézzel a rendezvényről a táncosok, hiszen minden évben megajándékozták őket a támogatók jóvoltából, de most lesz egy közönségdíjas táncos vagy tánccsoport is. A nézők fogják eldönteni a helyszínen tartott szavazással, hogy kihez kerüljön a vándorserleg. Ehhez majd egy ingyenes applikációt kell letölteni és egy szavazatot elküldeni a kedvenc fellépőre. A kivetítőn is figyelemmel kísérhetjük majd a szavazás állását, a műsor végén pedig fény derül a díjazott nevére.

„Fehérvár táncéletében fontos szerepet töltött be a tavalyi verseny, a Fehérvár Táncosa, amelynek nyertese, Tátrai Réka elfogadta meghívásunkat, így nagy örömünkre őt is és a verseny további döntős táncosait is láthatja nálunk a közönség egy külön blokkban.” – tudtuk meg a szervezőtől – „Évről-évre nagyobb termet keresünk a Fehérvári Táncfesztiválnak, mert úgy látszik, hogy nincs megállás, s egyre több és több táncost és nézőt vonz a rendezvény. Május 25-én 17 órakor kezdünk a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében, ahol mi leszünk az első táncos rendezvény. A nagy felkészülésben addig is minden nap bemutatunk egy-egy fellépő tánccsoportot Facebook oldalunkon, ezzel is segítve a helyi táncklubok, táncegyesületek ismertté válását.”

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >