Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új kerékpárút, Zöld Város Velencén
Új kerékpárút, Zöld Város Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. május 20.
Velence történetének eddigi legnagyobb zöldövezeti projektjéről, valamint a Velence Korzón átvezető kerékpárút-szakaszt kiváltó, a Velencei-tó körüli kerékpárút déli hálózata és a Velence, Kemping utcai kerékpárút között kialakított új szakaszról tartottak rövid prezentációval egybekötött sajtótájékoztatót.

 

 

Asajtótájékoztatót tartotta:Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos, L. Simon László országgyűlési képviselő, Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Sági János, Gárdony rendőrkapitánya, valamint a tervező és a kivitelező cégek képviselőinek részvételével,. Az új kerékpárút-szakasz hivatalos átadására a tájékoztatót követően került sor a Hősök parkjában.

 
A csaknem fél milliárd forintos, „TOP-2.1.2-16-FE1-2017-00001 azonosító számú, Velence parkjainak zöld-infrastruktúra fejlesztése projekt” keretében a város két frekventált parkja, a Babák rózsaparkja és a Hősök parkja teljesen megújul, sok más egyéb mellett okospadokkal, térfigyelő kamerarendszerrel (40 db kamerát szerelnek fel, amelyek a parkokkal szomszédos területek egy részét is pásztázzák majd), új utcabútorokkal, játszóeszközökkel, fitnesz eszközökkel, ivókúttal ellátva, a zöldfelületek megújításával, automata öntözőrendszerrel, parkolóhelyek és járda kialakításával.
 
 
(Fotó: Skobrák Dénes)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >