Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
25 éves a Táncol”KODO” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. május 20.
Megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából jubileumi gálaműsort adott a Táncol”KODO” a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A telt házas előadáson színpadra léptek jelenlegi és egykori táncosok, valamint az Ikarus táncegyüttes senior csoportja a Galiba és a Tilinkó zenekar kísértében.

 

 

A Tilinkó és a Galiba zenekar felváltva húzta a talpalávalót a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban, ahol telt ház előtt lépett színpadra a Táncol”KODO”. A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő táncegyüttes jelenlegi és egykori tagjai közel kétórás műsorukban Rábaköztől indulva a felcsíki székelyekig „barangolták be” az országot táncaikkal. 

„Székesfehérvár büszke lehet pezsgő kulturális életére.” - kezdte köszöntőjét a város polgármestere.  Az itt működő sokszínű műhelyekben mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelőt. A tánc, kiemelten a néptánc szép hagyományokkal rendelkezik, és ez az ünnepi műsor jól mutatja, hogy nemcsak múltja, de jelene, és látva a legfiatalabb fellépőket, jövője is van. „Ahhoz, hogy egy művészeti műhely éljen, működjön, nélkülözhetetlen az intézmények támogatása, és azon személyek munkája, akik szívvel-lélekkel teszik a dolgukat.” Munkája elismeréseként dr. Cser-Palkovics András Polgármesteri Elismerő Emlékérmet nyújtott át Hahn-Kakas Istvánnak, a fehérvári táncművészet jeles alakjának, aki a tánccsoport művészeti vezetője.

A megjelenteket köszöntötte dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Egyetem rektora, aki rektori dicsérő oklevelet adott át Ritter Andreának, Tombor Beának és Hahn-Kakas Istvánnak az elmúlt 25 évben végzett művészeti munkájuk elismeréseként. Mits Péter, a Kodolányi János Egyetem adjunktusa felidézte a néptánccsoport indulását. Mint mondta, lelkes főiskolásokkal 1993-ban alakult meg a csoport a nem sokkal előbb létrehozott felsőoktatási intézményben. Az itthoni fellépések mellett az elmúlt 25 év során a tánccsoport járt már többek között Finnországban, Németországban, Ausztriában, Olaszországban és Ukrajnában is.

A jubileumi gálaműsoron felváltva léptek színpadra a régi és a mostani táncosok, valamint az Ikarus Senior tánccsoport. A közönség nagy tapssal jutalmazta a negyedszázados fennállását ünneplő Táncol”KODO”-t.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >