Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vonattal ütközött egy autó Agárdon Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. február 09.

ImageSzemélyvonattal ütközött egy személygépkocsi vasárnap kora délután Agárdon. A tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és a műszaki mentőszerrel vonultak a balesethez. Az autót vezető férfit a mentők a tűzoltók segítségével emelték ki a kocsiból. A vonaton senkinek sem esett baja.

A Budapest felől Székesfehérvár felé haladó FLIRT motorvonat az Őrház utcai, fény- és félsorompóval ellátott vasúti átjáróban az elejével ütközött neki a Velencei-tó partja felől a 7-es főút felé haladó Daewoo Kalos bal hátsó oldalának. A vonat kilökte maga elől a Daewoot, amely az átjárótól körülbelül 15 méterre az elejével a párhuzamos vasúti sínpályán állt meg.

Az autó jobb hátsó kereke kiszakadt, és a bal hátsó ajtajának egy lemez darabja fennakadt a mozdonyon. A személygépkocsit vezető férfit a mentők a tűzoltók segítségével emelték ki a kocsiból. A sofőrt az elsődleges adatok szerint a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

 

Image
Fotó: Bisztricz Anett

A Daewoot a tűzoltók a műszaki mentőszer csörlőjével vontatták le a vasúti pályáról. A személyvonaton senkinek sem esett baja. A mentés és a helyszínelés után a vonat folytathatta útját.

Jelzés időpontja: 2009. február 8., 13 óra 04 perc

Riasztási fokozat: I-es (Fehérvár I-es gépjárműfecskendő és a műszaki mentőszer)

Beavatkozó csoport: B csoport

Mentésvezető: Takács József tű. alezredes, szolgálatparancsnok

 
< Előző   Következő >