Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Szurkolással teli sportos nyár elé néz Székesfehérvár
Szurkolással teli sportos nyár elé néz Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. május 31.
Az Extrememan51.5 versennyel kezdődik az idei Sportos nyár Székesfehérváron: vasárnaptól egész nyáron tartanak majd a sportos programok, számtalan sportágban, hazai és világsztárok részvételével. A legnagyobb nevű sportolók ezúttal is júniusi Tour De Hongrie és a júliusban megrendezett 9. Gyulai Memorial alkalmával érkeznek majd.

 

 

Lesznek azonban a szabadidősportolókat is megmozgató rendezvények: 8. alkalommal rendezik meg a TESZ-futást, valamint több mint 1000 sportolót várnak majd a szervezők az V. Cerbona Fehérvár Futófesztiválra is. A nyár végét pedig a MOL Vidi (MOL Fehérvár FC) Európa-liga szereplése zárja majd. A kiváló családi programokat kínáló Sportos nyárról dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester adtak tájékoztatást.

A sport szerelmeseinek ezúttal is igazi kihívásokat és csemegéket kínál majd az idei székesfehérvári Sportos nyár. Amint azt dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, az idei rendezvények egyaránt megszólítják majd a családokat, gyerekeket, szabadidősportolókat és a világsztárokat is, és a kulturális programokkal együtt adják majd a megfelelő hangulatot ahhoz, hogy Székesfehérvár most is tele legyen élettel. A nemzetközi mezőnyt is megmozgató eseményekről kiemelten szólt a polgármester: „Nagy öröm számunkra, hogy a 40. Tour de Hongrie ebben az évben városunkban ér majd célba. A Gyulai Memorialt bemutatni már nem kell, hiszen mindig széles tömegek mennek szurkolni kedvenceiknek. El kell mondanom, hogy a nyári sportos élményt a MOL Vidi, vagy is addigra már a MOL Fehérvár FC Európa-liga szereplése zárja majd, az új MOL Aréna Sóstóban.” A városvezető kiemelte, hogy a programoknak városmarketing, közösségszervező és sport-reklám értéke is van, amelyet a fiatalok tekintetében különösen fontosnak tartanak: „Rá kell vennünk fiataljainkat arra, hogy az életük természetes részévé váljon a sport, egészségük megőrzése érdekében. Azt figyeltük meg, hogy a folyamatosan bővülő közösségi terek okán is egyre nő a sportolni vágyók száma.”

A sportesemények részleteiről Mészáros Attila alpolgármester adott bővebb tájékoztatást. Mint mondta, a Sportos nyár idén június 2-án, vasárnap a II. Székesfehérvári extremeMan51.5 triatlon versennyel kezdődik, majd a Székesfehérvár Rally követi június 7-9. között. Az Országos ralibajnokság harmadik futama - az első osztály mezőnye – két nap alatt 5 területen 12 gyorsasági szakaszt teljesít majd a Fehérvár környéki pályákon, a Rallye2 osztály pedig 6 szakaszt 3 különböző területen. Az izgalmas Székesfehérvár Rallye-ra 133 nevezés érkezett előzetesen: a Rallye1 mezőnyébe 71, a Rallye2-be pedig 62. A látványos, több ezer embert vonzó SuperSpecial szakaszt szombaton Székesfehérváron (Palotai út – Piac tér – Schwäbisch Gmünd utcai kereszteződés és a Selyem utcai kereszteződés között) 18.30 órától láthatja a közönség, az eredményhirdetésre vasárnap a MOL Aréna Sóstón kerül sor.

Az 1930-as és 1960-as évek után, 2019-ben újra Székesfehérvárra fut majd be a 40. Tour de Hongrie látványos versenye. Június 16-án, vasárnap várhatóan 13.40 óra körül ér be a mezőny a városba, ahol öt kör megtétele után végre célba érnek majd. A színvonalas versenyt mind az M1, mind az Eurosport élőben közvetíti majd, amelyet 4 kontinensen, 150 országban követhetnek a nézők a képernyők elől. A szervezők számos kísérőprogrammal készülnek: lesz közös spinning-tekerés a Zichy ligetben, a fehérvári spinningtermek összefogásában, és bemutatkoznak a színpadon a fehérvári tánciskolák is.

Pünkösd hétfőn sem lesz megállás: június 10-én 17 órakor hagyományosan TESZ Futóversenyt rendez az Önkormányzat a Depónia Nonprofit Kft-vel közösen, ahol a mozgás örömére, az egészséges életmódra, valamint a szelektív hulladékgyűjtésre hívják fel a figyelmet. A futni vágyók öt kategóriában teljesíthetik majd a távokat.

Az V. Cerbona Fehérvár Futófesztivál – a Fehérvár Félmaraton – július 7-én lesz. A futók 17.30-kor állhatnak rajthoz a félmaratoni, 14 km-es és 7 km-es távon, valamint váltóversenyben. A 7 kilométeres körpálya a Bregyóból indul és áthalad Székesfehérvár történelmi Belvárosán, érintve többek között a Zichy ligetet, a Várkörutat és a Fő utcát.  Újdonság lesz idén, hogy a fogyatékossággal élőket Szeretet futamra várják. A rövidített távon versenyzők a futammal szeretnék a figyelmet az integráció fontosságára irányítani.

A sportérték és sportmarketing szempontjából is óriási jelentőségű 9. Gyulai István Memorial és 6.  Atlétikai Magyar Nagydíj július 9-én kerül megrendezésre a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban. Az egynapos versenyen sűrű lesz a program: Atlétikai Magyar Szuperligát, Serdülő Ligát, valamint nyílt versenyszámokat is láthat a fehérvári közönség. Az elmúlt nyolc év alatt 6 földrész, 88 ország, 1543 versenyzője vett részt, akik közül 15 világcsúcstartó, 54 olimpiai bajnok, 15 világbajnok. A kalapácsvetés idén is a IAAF Nemzetközi Atlétikai Szövetség kalapácsvető sorozatának része lesz. Jegyvásárlással és időbeosztással kapcsolatos információk a www.gyulaimemorial.hu oldalon lesznek olvashatók.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >