Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Immunerősítés és antibakteriális elixír
Immunerősítés és antibakteriális elixír Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. június 04.
A kórokozók elűzésének egyik fontos eszköze a szervezet dinamizálása és immunvédelme.

 

 

Savanyú káposzta


Immunerősítő, emésztést javító hatás
Mint minden laktofermentált zöldség, a savanyú káposzta is egy kis probiotikumbomba. Ezek a jó baktériumok védik a bélflórát és erősítik az immunrendszert. A tejsavas erjedés növeli a káposzta C-vitamin-tartalmát és az immunrendszert védő fehérvérsejtek működését. Magas rosttartalma serkenti az emésztést. hogyan profItáljunk belőle a legjobban?

Részesítsük előnyben a nyers savanyú káposztát, mert a főzés során elpusztul a hatóanyagainak egy része.

 

Ajánlott mennyiség: lehetőleg minden héten fogyasszunk belőle nyersen.

 

Méz


Antibakteriális elixír
Nagyanyáink „gyógyszere volt légúti megbetegedések enyhítésére, a vitaminok, polifenolok, oligoelemek együttes hatása által. Van emellett hegesedést elősegítő, antimikrobiális és immunrendszert stimuláló hatása is.

 

Hogyan profitáljunk belőle a legjobban?


• Fokozottan antibakteriális hatású pl. a kakukkfüves méz, levendulaméz. Télen gyakran fogyasszunk belőlük.
• Ne hevítsük, és lehetőleg a mézszüret utáni évben fogyasszuk a mézet.
• Pl. fehér sajttal, gyógyteában, tejberizsben egészséges ízesítő (a főzés befejeztével) tegyük az ételhez.

 

Ajánlott mennyiség


Fertőzés esetén, esténként egy bögre mézes gyógytea, pl. kakukkfűtea, citrom és méz keveréke legyen a kedvenc italunk. De a méz magas cukortartalmát vegyük figye lembe.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >