Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ez volt a legütősebb Fehérvári Táncfesztivál
Ez volt a legütősebb Fehérvári Táncfesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. június 05.
11 táncstílus, 19 fellépő, 164 táncos – idén sem unatkoztak a Fehérvári Táncfesztivál nézői. Az egyre népszerűbb gálán jazztánc, hiphop, néptánc, salsa formáció, showtánc, orientális tánc, street dance, moderntánc, ír sztepp, rock and roll, boogie-woogie, klasszikus balett szórakoztatta az érdeklődőket.

 

 

Ilyen „bevállalós” fesztiválunk még nem volt.” – nyilatkozta az idén megrendezett Fehérvári Táncfesztiválról Vitézné Bán Tímea, a gála fő szervezője, a Tercia StArt Egyesület alapítója -  „Utólag visszagondolva semmit sem bántunk meg, pedig nagy volt az izgalom, hogy a sok újdonság és meglepetés milyen visszhanggal bír majd.”

 A MOL Aréna Sóstó ugyanis eddig még nem adott táncos rendezvénynek helyszínt, és a szervezők sem kérték még a nézőket soha arra, hogy voksoljanak a kedvenc fellépőjükre, aki a műsor végén átveheti az idén útjára induló vándorserleget.

A közönség egy mobil applikáció segítségével szavazhatott arra a táncosra vagy tánccsoportra, amely véleményük szerint a legjobb volt az est folyamán.

Arra továbbra is figyeltünk, hogy senki se érezze ezt versenyfelhívásnak, de úgy tűnt, nagy motiváló erővel bírt a tetszetős és méretes serleg, mert a fellépők beleadtak apait-anyait a műsorukba. Végül egy nálunk most debütált csoport kapta meg a közönségdíjat, a Me Against The Music hip-hop csapat, egyedi, extravagáns koreográfiájukkal.”

A verseny pedig igen nagy volt, hiszen évről évre egyre többen mutatkoznak be a fesztiválon. Tavaly a Művészetek Házában szólították színpadra a 16 együttes több mint 150 művészét – és e létszám idén sem csökkent. 11 táncstílus, 19 fellépő, 164 táncos adott műsort.

Az est során jazztánc, hiphop, néptánc, salsa formáció, showtánc, orientális tánc, street dance, moderntánc, ír sztepp, rock and roll, boogie-woogie, klasszikus balett szórakoztatta a közönséget. Megjegyzem: az elmúlt évek során igen nagyot nőtt a Táncfesztivál, hiszen 2012-ben alig hatvan táncos ropta a színpadon! (Három évvel ezelőtt még a Köfém Művelődési Ház is elég volt a látogatók számára.) 

A fesztivált persze nemcsak a sokféle táncstílus tette izgalmassá, hanem azok a táncosok is, akik szinte minden korosztályban képviseltették magukat: a tizen- és huszonévesek mellett színpadra léptek a hatéves ovisok, a 30-40 éves anyukák és egy 60 éves táncoslábú nagypapa is.

Minden a reményeink szerint alakult.” – mondta Vitézné Bán Tímea – „Telt ház volt most is, sőt, több olyan érdeklődő, aki a helyszínről szomorúan ment haza, mert már nem kapott jegyet. A táncosok soha nem látott létszámmal érkeztek, és öröm volt látni, milyen jól érzik magukat a felkészülés ideje alatt, igazi „bandázás” volt közöttük. A gyermektáncosok elmondása szerint a fellépés stresszmentesre sikerült, mert se függöny, se reflektorfény nem fokozta izgalmukat.”

Az új helyszín lehetővé tette, hogy az elmúlt éveket felölelő imázsfilmjüket is bemutassák a szervezők. Izgalmas és egyben megható is volt végignézni néhány percben, mi történt a táncosokkal az elmúlt hét év alatt.

A Tercia StArt Egyesület ezek után sem dől hátra, hiszen az elmúlt egy évben az arculatváltás mellett több olyan projekttervet dolgoztak ki, melyek megvalósítását most kezdik el.

„Új csapattal és újult erővel látunk neki négy új helyi rendezvény megszervezésének, amely programokat Székesfehérvár táncéletének fellendítése érdekében álmodtuk meg.” – árulta el Vitézné Bán Tímea – „A Fehérvári Táncfesztivál nem is kérdés, hogy minden év májusában újra és újra megrendezésre kerül, de emellett szeretnénk még nagyobb hangsúlyt fektetni a tánc testi-lelki egészségmegőrző hatására.”

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://www.fmc.hu/2019/06/04/ez-volt-a-legutosebb-fehervari-tancfesztival/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >