Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Okoseszközök és képzés látássérülteknek
Okoseszközök és képzés látássérülteknek Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2019. június 06.
Megkezdődött a látássérülteknek segítő Távszem projekthez kapcsolódó eszközök kiosztása Székesfehérváron. A LÁRKE-n keresztül huszonöten juthatnak a megyében akadálymentesített okostelefonhoz és képzéshez, ami a távoli segítségnyújtásra szolgáló Távszem alkalmazás használatát segíti.

 

 

Székesfehérváron is megkezdődött a Távszem projekthez kapcsolódó képzés. Ma tizenöt látássérült vette át pályázaton elnyert iPhone telefonját a LÁRKE irodájában, és egyúttal képzést is kaptak a készüléken elérhető távoli segítségnyújtást szolgáló fejlesztések használatáról. Mint Szokó Zsolt, a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesületének elnöke elmondta, országosan 800 készüléket oszt ki pályázat útján a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, ebből huszonötöt rajtuk keresztül Fejér megyében.

A Távszem projekt célja, hogy a vak és gyengénlátó emberek akadálymentesen használható mobileszközök segítségével az ország minden pontján azonos eséllyel jussanak magas színvonalú internetalapú segítő szolgáltatáshoz. Az év minden napján elérhető Távszem alkalmazás az okostelefon segítségével kapcsolja össze a vak vagy gyengénlátó felhasználót az ép látású operátorral, aki a távolból, a látássérült személy okoseszközének kameráján keresztül lát majd helyette, és így segíthet az élet számos területén. Ahogy az egyik látássérült fogalmazott a mai eszközátadón, az akadálymentesített, beszélő telefon és a Távszem segítségével "a világ nyílik ki" előtte.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >