Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ajánlj fel egy zsákot, hogy más is használhassa!
Ajánlj fel egy zsákot, hogy más is használhassa! Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. június 07.
Kampányt hirdetett a fenntarthatóságért, az élhetőbb világért a Ki? Ti & Mi civil csapata és a Jancsárkert Piac: az Ajánlj fel egy zsákot, hogy más is használhassa! kezdeményezés lényege, hogy minél többen cseréljék le a műanyag vásárlásra használt zacskókat textiltáskára. Az akció szombaton reggel zárul, a piacon fogják kiosztani az összegyűjtött vászonszatyrokat. Még ma sem késő varrni vagy keresni egyet otthon – négy helyszínen is fogadják a felajánlásokat.

 

 

A környezet védelméért, az élhető világért hirdette meg az Ajánlj fel egy zsákot, hogy más is használhassa! kampányt a Ki? Ti & Mi civil csapata és a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület.

A kezdeményezés arra hívja fel a fenntarthatóságért tenni akaró lakosokat, hogy ajánljanak fel maguk varrta vagy az otthoni készletből egy vászontáskát. Ezeket a termelői piacon aztán kiosztják, hogy a vásárlásokhoz vászontáskát használva minél többen hagyják el a műanyag zacskókat és nylon táskákat. A felajánlásokat a Fehérvári Pagony könyvesboltba, a Kotyogó Kávézóba az uszoda épületében, a Kaptafa üzletbe az Ady Endre utcában lehet elvinni, valamint fogadják a Játszószőnyeg péntek esti, a fenntartható divatról szóló rendezvényén 18 órától az Olaj utcában.

Az akció június 8-án, szombaton 7 és 10 óra között zárul: a piacon várnak mindenkit, aki szeretne környezettudatosan vásárolni a friss termékekből. Az ajándék textilszatyor mellé a piacozók ismereteket kapnak arról, miért egészségesebb ezeket használni, és hogyan lesz kisebb az ökológiai lábnyomunk ezáltal.  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >