Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szavazzon a Gaja Környezetvédő Egyesületre! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. június 12.
Döntőbe jutott a Gaja Környezetvédő Egyesület az Energy Globe verseny magyarországi fordulójában, melyet az E.ON rendez meg. A rangos megmérettetésen a kiemelkedően okos, fenntartható megoldásokat keresték hat kategóriában.

 

 

A székesfehérvári Gaja Egyesület a „Jövő generációja” című kategóriában bejutott a döntőbe egy pécsi alapítvánnyal közösen. A két szervezet közül online szavazás alapján választják ki a kategóriagyőztest, a voksokat június végéig fogadják a verseny honlapján. A kategóriagyőztesek közül egyet a zsűri választ ki és juttat a nemzetközi döntőbe.

Az 1999-ben indított Energy Globe-díj a fenntarthatóság és az energiahatékonyság rangos nemzetközi eseménye, az energiavilág Oscar-díjaként tartják számon. A versenyeket ma már 177 országban – köztük Magyarországon – rendezik meg, a győztesek pedig bejutnak a nemzetközi döntőbe.

A verseny magyarországi fordulóját az E.ON bonyolította le. A program célja, hogy a legjobb példák bemutatásával és díjazásával hozzájáruljanak a fenntartható gondolkodás népszerűsítéséhez. A díjra 2019-ben 6 kategóriában nevezhettek azok a személyek és szervezetek (vállalatok, önkormányzatok, civil szervezetek és magánszemélye), akik vagy amelyek sikeres kezdeményezést valósítottak meg a fenntarthatóság, az energia- vagy környezettudatosság jegyében. Az E.ON Energy Globe Magyarország díj független szakmai bírálóbizottsága a fenntarthatóság és az energetika terén elismert hazai és nemzetközi szakértőkből, valamint közéleti szereplőkből áll, az általuk kiválasztott pályamunkák jutottak be a kategóriák döntőibe. Közülük a közönség választja ki online szavazással a győzteseket, akiket a szeptemberi gálán díjaznak.

A hat kategória egyike a „Jövő generációja” címet viseli, ennek keretében pályázott a Gaja Környezetvédő Egyesület egy, az iskolásoknak létrehozott korszerű természettudományos laborral. A Gaja a pécsi Zöld-Híd Regionális Energiahatékonysági és Környezetvédelmi Alapítvánnyal együtt lett kategóriadöntős.

Arra buzdítjuk a székesfehérváriakat, hogy online szavazatukkal támogassák a közel 30 éves, rangos szakmai múltra visszatekintő Gaja Egyesületet! A voksok leadására június végéig van lehetőség az alábbi linken! Aktivitásukat és támogatásukat ezúton is köszönjük!

https://www.eon.hu/hu/energy-globe/szavazas.html

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >