Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Csiganyállal az öregedés ellen?
Csiganyállal az öregedés ellen? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. június 14.
Gondoltad volna, hogy már nemcsak kamillát, körömvirágot és aloe verát tartalmaznak a fiatalságot ígérő kozmetikumok, hanem csiganyálat is?

 

 

Képzeld el, hogy fekszel a fűben, arcodat csókolgatja a tavaszi-nyár eleji napsugár, s közben négy-öt csiga csúszkál az álladtól a homlokodig, lassan haladva, csiklandozva a szád szegletét, az orrod tövét, s az érzékeny szemzugokat. – S mindezt nem azért hagyod, mert ez a különleges perverziód, hanem, mert hallottál róla, hogy a csiganyál kisimítja és hidratálja a bőrt.

Ez pedig – állítólag – nem kamu, hanem a valóság: A „csiganyál-láz” Ázsiából (pontosabban Dél-Koreából) indult el. Ott figyeltek fel arra, hogy a csigatelepeken dolgozók bőre milyen sima és puha, és a sebeik is gyorsan gyógyulnak.

Hogyne, hiszen a csigák nyála arra hivatott, hogy segítsen megvédeni és újjáépíteni e puhatestűek házát – sérülés esetén pedig a bőrüket -, tehát rendkívül intenzív regeneráló erővel bír. Egységesíti és csökkenti az apróbb ráncokat, s látványosan javítja a bőr tónusát. Van benne kollagén, hialuronsav, elasztin, antibakteriális anyagok, sőt, réz, cink és vas is!

A kollagén és az elasztin javítja a bőr rugalmasságát, csökkenti a ráncokat. A hialuronsav aktiválja a sejtosztódást, serkenti a regenerációt, s mellette hidratál, segít megtartani a bőr nedvességét. – Vízhiányos és idősebb bőrnek valóságos oázist jelent!

A csigagél hatékony aknék, terhességi csíkok kezelésénél is. - A XVI. században Amroise Paré francia sebész már ajánlotta a szülés utáni csíkok eltüntetésére. - Mérsékli a bőr és a pigmentáció egyenetlenségeit. Megnyugtatja a kipirosodott, irritált bőrt, enyhíti a gyulladást – ezért nyúlhatunk hozzá bátran, ha zsíros, pattanásos a bőrünk.

Erősen hámlasztó – miközben nem szárít –, ezért akkor is használhatjuk, ha megégettük magunkat. 1961-ben egy madridi onkológus, dr. Abad Iglesias jött rá arra, hogy a csiganyál az égési sérüléseknél gyors gyógyulást eredményez. (A rák gyógyításában használt sugárkezelés utáni bőrregenerációra keresett megoldást.)

A csiganyál erősen antioxidáns, C- és E-vitamin tartalma megóvja a bőrt a szabad gyökök miatti károktól. Véd az UV-sugárzás általi káros hatásoktól, megakadályozza a korai öregedést.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://www.fmc.hu/2019/05/04/csiganyallal-az-oregedes-ellen/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >