Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Gyakrabban indulnak vonatok Székesfehérvár és Budapest között Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 10.

ImageMivel a 2008/2009. évi vasúti menetrend különösen hátrányosan érinti Székesfehérvárról a fővárosba irányuló munkába járást, illetve az onnan hazajutás, a Város levélben fordult Molnár Csaba miniszterhez, az új vasúti menetrend felülvizsgálatát kérve, valamint az illetékesek megkeresték a MÁV START Zrt. vezérigazgatóját, Kozák Tamást, és a MÁV Zrt. vezérigazgatóját, Heinczinger Istvánt is.

Ezt követően a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Közép-Dunántúli Regionális Közlekedésszervezési Irodája véleményt kért Székesfehérvártól az új menetrenddel kapcsolatban.  

A Közép-Dunántúli Regionális Közlekedésszervezési Iroda tegnap arról adott tájékoztatást, hogy 2009. február 22-től soron kívül módosítják a vasúti menetrendet, azaz gyakrabban indulnak majd vonatok Budapestre Székesfehérvárról.

A közlemény szerint: a jelenlegi 6:48-as és7:48-as vonat mellett például 6:4-kor és 7:30-kor is közlekedik majd vonat az említett útszakaszon. A vonatok Nagykanizsa és Tapolca felől átszállás nélkül biztosítják a Budapestre való eljutást. A Nagykanizsáról érkező, Székesfehérvárról 6:43-kor továbbinduló vonat 8 előtt 3 perccel ér a budai végállomásra, míg a Tapolcáról érkező 7:30-kor indul tovább 8:42-es érkezéssel.

Délután a Déliből 15:18-kor és 16:13-kor indul vissza plusz vonat Székesfehérvárra, melyek közvetlenül továbbindulnak Tapolca, illetve Nagykanizsa felé. A vonatok Budapest és Székesfehérvár között csak Kelenföldön, Érd-Felsőn és Gárdonyban állnak meg, illetve a 16.13-kor a Déliből induló járat csak Kelenföldön és Gárdonyban.

A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Közép-Dunántúli Regionális Közlekedésszervezési Irodája lakossági fogadónapot is tart 2009. február 18-án (szerdán) 14 és 18 óra között a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal nagytanácstermében. Ezt a találkozót a közösségi közlekedéssel (vasúti, illetve távolsági buszközlekedéssel) kapcsolatos problémák, igények feltárása miatt hívják össze a szakemberek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >