Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Alumíniumipari szakkör után nyári tábor
Alumíniumipari szakkör után nyári tábor Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. június 14.
Egy szakmai, a fiatalokat megszólító programot valósít meg a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma az Arconic Alapítvány támogatásával. Céljuk, hogy nyitott, érdeklődő, különösen az alumíniumipar területén tájékozott diákok kerüljenek ki az iskolából.

 

 

A vácisok programjának részeként alumíniumipari szakkör alakult, melyben az Arconic szakemberei is szerepet vállaltak. A sikeres vizsgát követően a szakköri tagok átvehették tanúsítványukat, valamint két budapesti szakmai kirándulás alkalmával az Öntödei múzeumot, illetve az Ipar Napjai kiállítást nézték meg tanulóik. Egy bécsi tanulmányúton is jártak, ahol a Technisches Museum Wien interaktív kiállítása volt a fő célpont, de Bécs csodálatos történelmi belvárosára is szántak egy kis időt. A diákok véleménye szerint szakmai, tudomány-, illetve művelődéstörténeti szempontból is nagyon hasznosnak bizonyultak ezek a programok.

A sikeres szakkör után 2019. június 17-21. között nyári tábort szervez a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. 6-7. osztályos általános iskolás tanulókat várnak a gépész, közlekedésgépész szakmákban használt anyagok, fémek, illetve egyszerű munkafolyamatok, a kétkezi alkotó munka örömének megismertetése. A foglalkozások keretében szakoktatóik vezetésével kreatív munkavégzés történik, délutánonként pedig egy-egy céget látogatnak meg, ahol tanulóik gyakorlati képzésük során megfordulnak majd. A programon való részvétel díjmentes, annak fedezetét az iskola Arconic Alapítványnál elnyert pályázati támogatása biztosítja.




Az intézményről további információk honlapjukon, a www.vaci.hu oldalon olvashatóak. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >