Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Csitáry G. Emil utcában is elkészült az út, a járda és a parkolók felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2019. június 13.
A Móri út és a Virág Benedek utca közötti szakaszon készült el a Csitáry G. Emil utca útburkolatának, parkolóinak és járdáinak a teljes felújítása Mint megannyi fehérvári útfelújítás, ez is a Városgondnokság ÚT 2017-19. programjának keretében valósult meg.

 

 

A szerdai műszaki átadással befejeződött a Csitáry G. Emil utcában áprilisban indult felújítás. A pályáztatás során az Orinoco ’2002 Kft-t választották ki a kivitelezésre, kollégáik a napokban fejezték be a helyszíni munkálatokat. A felújítás keretében szegélyépítést és -korrekciót végeztek, megtörtént az aknafedlapok cseréje, megújult az út- és járdaburkolat aszfalt-, illetve térkő burkolata, valamint újrafestették a burkolati jeleket is. Az utca felújítása keretében növénytelepítésre is sor kerül, ezt a Városgondnokság parkfenntartó szakemberei végeznek majd el, amint ősszel ezt az időjárás lehetővé teszi.

Mint dr. Kovács Béla Sándor, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: ütemezetten zajlanak az útfelújítások, a III. Béla király tér nemrég befejezett rekonstrukciója után ezért is került sor a Csitáry G. Emil utcára. Kiemelte azt is, hogy a forduló ívét a mostani felújítás során kiszélesítették, így a nagyobb autóknak sem kell a zöldfelületre, illetve az útpadkára hajtaniuk  kanyarodáskor. 

A Csitáry G. Emil utcában összesen 1664 négyzetméteren újult meg az útburkolat, járdaburkolatot pedig 932 négyzetméteren építettek. A szegélyeket 704 méteren építettek, hat víznyelőrácsot cseréltek ki, és húsz aknafedlapot emeltek szintre. A beruházás több mint 41 millió forintból valósult meg.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >