Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kitáncolták a májusfát a Vasvári Pál Általános Iskola kisdiákjai Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2019. június 13.
Kisiskolások köszöntek el táncmulatsággal szerdán délelőtt a Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren felállított májusfától. A hagyomány felelevenítésében közreműködött a Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Fehérvári Tűzoltó Egyesület is.

 

 

A tavaszi ünnepeink közül az újjászületéshez, a fiatalsághoz köthető a májusfaállítás hagyománya: a város támogatásával, és a Fehérvári Polgárok Egyesületének a közreműködésével a Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren felállított májusfát szerdán délelőtt táncolták ki a kisiskolások.

„Az iskola mindig a pedagógiai programjának részeként tekintett a hagyományok ápolására, és a májusfa kitáncoltatása is ilyen szép néphagyomány. Büszke vagyok rá, hogy most már harmadik alkalommal az iskola előtt állítják fel Palotaváros májusfáját, és nálunk kerül sor a kitáncoltatásra is. Ezzel párhuzamosan sportvetélkedők, vidám programok zajlanak a Vasváriban, az udvaron egy rendőr járőrautót is kipróbálhatnak a gyerekek, de a honvédségtől is érkeztek járművek." – mondta el Laczkó Gábor iskolaigazgató, aki köszönetet mondott Viza Attila önkormányzati képviselőnek is, aki évről évre saját keretéből támogatja az iskolában folyó oktató-nevelő munkát az iskola alapítványának nyújtott segítségen kívül. 

Viza Attila
önkormányzati képviselő kiemelte: büszke arra, hogy Székesfehérváron, Palotavárosban is sikerült újraéleszteni a májusfaállítás hagyományát. A képviselő köszönetet mondott a Fehérvári Polgárok Egyesületének és a Fehérvári Tűzoltó Egyesületnek, akikkel már harmadik éve működnek együtt. 

Elsőként Csáder Luca 5.B osztályos tanuló egy pünkösdi verset szavalt, felkészítője Végváriné Dóczi Réka volt. Ezt követően a 3. és 4. osztályos gyermekek adtak elő pünkösdi táncokat Brücklerné Cserpes Judit táncpedagógus vezetésével. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >