Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Patikanap a PatikaPlus Gyógyszertárban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. június 13.
Patikanapot szervezett a Magyar Gyógyszerészeti Kamara Fejér Megyei Szervezete Székesfehérváron, a József Attila utcai PatikaPlus Gyógyszertárban. A programra középiskolás diákokat is meghívtak, hogy megismertessék velük a patikák működését és a gyógyszerész szakmát. Ezen kívül ingyenes szűrővizsgálatokat is szerveztek a Fehérvári Civil Központban.

 

 

Székesfehérváron, a József Attila utcai PatikaPlus Gyógyszertárban tartották szerda délelőtt a megyei patikanap ünnepélyes megnyitóját.

Székesfehérvár Önkormányzatát Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok képviselte a megnyitón, aki arról beszélt, hogy a gyógyszerészek tanácsadása, javaslatai mögött óriási szaktudás van, így bátran fordulhatunk hozzájuk. Ez különösen akkor fontos, ha sokféle készítményből kell kiválasztanunk a legmegfelelőbbet. Reményét fejezte ki, hogy minél többen választják ezt a szakmát, hiszen fontos, hogy elegendő számú szakember álljon rendelkezésre.

Ennek szellemében a programra a gyógyszerészeti pálya iránt érdeklődő harmadéves középiskolásokat, gimnazistákat is várták a PatikaPlus Gyógyszertárak dolgozói, akik a fiataloknak megmutatták a patika azon részét, mely a vásárlók számára tiltott területnek számít. A diákok megtudhatták, hogy a vásárlótérben és a mögöttes területeken milyen összetett, fontos és sokrétű munka folyik. Ezen kívül tájékoztatást kaptak a gyógyszerészek elhelyezkedési lehetőségeiről is.

Ezen kívül - a patikanap keretében - ingyenes szűrővizsgálatokkal várták az érdeklődőket 16 óráig a Fehérvári Civil Központban. Volt vérnyomás- és koleszterinmérés, PSA prosztatavizsgálat vérből, valamint csontritkulás-vizsgálat, légzésfunkció-mérés is.

Mészáros Zalán mentőtiszt, a TEVAgy a HŐS! program egyik alapítója újraélesztési bemutatót is tartott az érdeklődőknek. A szakember – mint kifejtette – fontos találkozási pontnak tartja a patikanapot és a patikákat. Így ugyanis mindenki megismerheti a gyógyszerészeket, akik nagyon fontos szerepet töltenek be az egészségügyi ellátórendszerben.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >