Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tekerj együtt a mezőnnyel! Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. június 14.
Ingyenes spinningórákkal, élőképekkel, közlekedésbiztonsági versenyekkel, látványos produkciókkal készül Székesfehérvár június 16-án, vasárnap.

 

 

A kedden elindult kerékpár verseny, a Tour de Hongrie idei célállomása városunk lesz. A Halesz ligetben ma készítették el a 45 méter hosszú #SZEKESFEHERVAR feliratot a Városgondnokság munkatársai és a Széna Téri Általános Iskola húsz diákja. A munkálatokban részt vett Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András és Mészáros Attila alpolgármester is.


A siófoki 4 km-es prológgal két nappal ezelőtt elrajtolt a Tour de Hongrie. A kerékpáros verseny 140 fős mezőnye ma a Velence és Esztergom közötti 194 km-t teljesítette, majd csütörtökön a leghosszabb 201 km-es szakaszt Balassagyarmat és Miskolc között tették meg. A verseny negyedik napján Kazincbarcikáról indulva egy tiszafüredi megállóval – 184 km megtétele után – érnek Hajdúszoboszlóra. A Karcag – Gyöngyös-Kékestető 138 kilométeres szakaszán a legnagyobb kihívás az ország legmagasabb pontjának elérése lesz. Az utolsó napon Kecskemétről indulnak majd és 169 km megtételével futnak be a célba Székesfehérváron.

Június 16-án, vasárnap az egész nap a kerékpárról szól a királyok városában, ahol már nagy a készülődés. A Városi Strandon és a Halesz ligetben is hatalmas, 45 méter hosszú #SZEKESFEHERVAR felirat készült, amely a hazai és nemzetközi televíziós közvetítések során is jól látható majd. Ma a Halesz ligetben a Széna Téri Általános Iskola húsz, ötödik és hatodik osztályos diákja a Városgondnokság szakembereinek segítségével festette fel a város nevét. A munkálatokban részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester is. „Öröm, hogy a fiatalokkal közösen festhettük fel ezt a környezetbarát festékkel készült Székesfehérvár feliratot. Reményeink szerint mindenki számára élmény nap lesz a vasárnap.” – mondta a munka végeztével dr. Cser-Palkovics András, aki megköszönte a lelkes segítők munkáját. Mint mondta, biztos benne, hogy aki szereti a sportot, az büszke arra, hogy ennek az egyre rangosabb európai körversenynek a befutója Székesfehérvár. „Biztos vagyok abban is, hogy aki szereti a városát, az is nagyon örül, hiszen többek között ezt a feliratot itt, a Haleszban nagyon-nagyon sokan látják majd ország-világszerte. A kerékpárossport népszerűsítése mellett a kerékpáros közlekedést is erősíti ez a verseny. Mindenkit nagy szeretettel várunk. Nézzék meg ezt a fantasztikus versenyt, legyenek részesei ennek a sebességnek, amellyel a mezőny teker, s akár tekerjenek együtt a mezőnnyel!”

Igazi fiesta lesz a Zichy ligetben és környékén. A 140 fős mezőny a Sárkeresztúri út felől érkezik a városba, és tesz meg négy kört a Belvárost megkerülve. Természetesen a szervezők nemcsak a kerékpársportot kedvelőkre és a szurkolókra számítanak. Látványos, egész napos programokkal készülnek, ahol mindenki talál kedvére valót.

A „Tekerj együtt a mezőnnyel!” ingyenes spinningórák a Zichy ligetben a Tour de Hongrie célterületén lesznek. A fehérvári spinningtermek és edzők – a Cutler R-Gym, Tom Fitt, Hope Fitt, Fehérvár AV19 Fitt Life – az Alba Triatlon SE ötlete alapján és szervezésében  összefogtak annak érdekében, hogy együtt, egy helyen minél több fehérvári mozogjon. A vállalkozó szelleműek a Tour de Hongrie Kecskemét-Székesfehérvár befutó szakaszán spinning-kerékpáron tekerve követhetik élőben a kivetítőn a mezőnyt.

A fehérvári táncegyesületek (Free Spirit Táncsport Egyesület, Megadance Székesfehérvári Táncszínház Egyesület, Fit Kid, Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület) is közösen köszöntik a sportolókat. A célterületen 150 gyerek formál szív alakot, miközben táncolnak.

A futam fehérvári ideje alatt 13.30 és 14 óra között a Halesz ligetben a ma elkészült #SZEKESFEHERVAR felirat mellett a Salsa Jam Rueda élőkép alkot. Két bringakereket formáznak majd a táncosok.

Magyarországon ebben az évben is élő közvetítéssel jelentkezik majd minden nap az M4Sport. Az Eurosporton is jelen lesz a Tour de Hongrie: vasárnapig minden nap 48 perces esti összefoglalót láthatnak a nézők. Sőt, az utolsó két szakaszon másfél órás élő közvetítésre is sor kerül a nemzetközi sportcsatornán!

A kerékpáros körverseny ideje alatt számos forgalomkorlátozásra kell készülni Székesfehérváron. Az útlezárások miatt az autóbusz-közlekedés is változik. 2019. június 15-én, szombaton 08.00 órától a Mátyás király körút forgalomkorlátozásában érintett autóbusz-járatok terelőútvonalon közlekednek. Ez a HELYKÖZI országos, és regionális autóbuszjáratok esetében: autóbusz-állomás – Budai út – Várkörút. A HELYI autóbuszjáratok közül a 16”-os, „17”-es, valamint a „30”-as autóbuszvonal járatainak módosított vonala mindkét irányban a Palotai út – Mészöly G. u. – Zichy liget –  Dózsa Gy. út  – Várkörút, míg a  „26”, „26A”, „26G”, „27” és „38”-as autóbuszjáratok mindkét irányban a Palotai út – Mészöly G. u. – Zichy liget – Dózsa Gy. út – Szekfű Gy. u. útvonalon járnak majd.

2019. június 16-án, vasárnap egész napra lezárják a Dózsa György út – Várkörút (Mátyás k. krt. – Rákóczi u. közötti szakasza) – Szekfű Gyula utca (Mátyás k. krt. – Benyák B. u. közötti szakasza) – Ányos Pál utcaMátyás király krt. (Ybl M. u. – Szekfű Gy. u. közötti szakasza) területet, így azt valamennyi autóbuszjárat elkerüli!

A verseny ideje alatt változik a terelőútvonal, illetve a kora délutáni órákban több járat kimarad!!! Erről részletes információ a www.szekesfehervar.hu oldalon olvasható.

A szervezők mindenki megértését és türelmét kérik, valamint azt, hogy mindenki tájékozódjon a forgalomkorlátozásokról és a buszterelésekről, mielőtt útnak indul!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >